ροή ειδήσεων

Καιρός: «Βράζει» όλη η Ελλάδα - Πότε υποχωρεί ο καύσωνας - Πού θα βρέξει



Κατεβαίνει λίγο από σήμερα (05/07) το θερμόμετρο αλλά ο καύσωνας θα επιστρέψει... δριμύτερος σύντομα - Δείτε με τι καιρό θα ψηφίσουμε την Κυριακή


Υψηλές σχετικά θερμοκρασίες, άνεμοι έως έξι και πρόσκαιρα κατά τόπους έως επτά μποφόρ, καθώς και περιορισμένη αστάθεια, θα είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά του καιρού έως την Κυριακή των εκλογών, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.


Σήμερα αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρικαι έπειτα κατά κύριο λόγο στη Θεσσαλία, στην Κεντρική Στερεά και στα βόρεια ηπειρωτικά. Το Σάββατο τοπικά φαινόμενα αναμένονται κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά και στην Πελοπόννησο, ενώ την Κυριακή τα φαινόμενα θα είναι λίγα και τοπικά, κατά κύριο λόγο στην Πελοπόννησο.

Η θερμοκρασία την Παρασκευή και το Σάββατο αναμένεται να φθάσει κατά τόπους τους 37 έως 38 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και τους 35 στις νησιωτικές περιοχές, ενώ την Κυριακή θα παρουσιάσει μικρή άνοδο και θα φθάσει κατά τόπους τους 38 με 39 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 36 με 37 στις νησιωτικές περιοχές.




Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 5 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 6 μποφόρ στο Ιόνιο. Στο Αιγαίο οι βόρειοι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 έως 6 μποφόρ, όμως στο Νότιο Αιγαίο το Σαββατοκύριακο θα φτάσουν πρόσκαιρα κατά τόπους και τα 7 μποφόρ.
Έρχεται νέο κύμα καύσωνα

Η ζέστη θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού τις πρώτες ημέρες της επόμενης εβδομάδας.

Αναλυτικά η ΕΜΥ αναφέρει:

Τη Δευτέρα (08/07), ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες στα βορειοανατολικά ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα κεντρικά και τα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 38 με 39 και κατά τόπους
τους 40 βαθμούς.

Και την Τρίτη (09/07) ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βορειοανατολικά ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα, θα φτάσει τοπικά στα ηπειρωτικά τους 41 βαθμούς.

Την Τετάρτη (10/07), θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια θα πυκνώσουν και στα βόρεια θα εκδηλωθούν τοπικοί βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Από το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα σημειώσει πτώση ενώ στα υπόλοιπα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

Τέλος την Πέμπτη (11/07), στο βόρειο Ιόνιο, τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο βόρειο Αιγαίο παροδικά θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι, από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, και στα νότια μέχρι το μεσημέρι δυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *