ροή ειδήσεων

Εξασθενεί το μελτέμι, ανεβαίνει η θερμοκρασία την Τετάρτη - Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς



Ο Θοδωρής Κολυδάς δίνει την πρόγνωση του καιρού. Σε ποιες περιοχές είναι υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης φωτιάς.


Την Τετάρτη θα εξασθενήσει το μελτέμι στο Αιγαίο και θα ανέβει η θερμοκρασία. Από πλευράς καιρού υπάρχει προειδοποίηση για τις υψηλές θερμοκρασίες, με πορτοκαλί χρωματισμό στη Κεντρική Μακεδονία την Ήπειρο τη Δυτική Στερεά και τη Θεσσαλία.

Από πλευράς επικινδυνότητας πυρκαγιών θα έχουμε υψηλή κατηγορία κινδύνου για πυρκαγιές στην Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Ρόδο και Κάρπαθο σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται τα χαμηλά που επηρεάζουν τη Βόρεια Ευρώπη ενώ περνά το μέτωπο από τα κεντρικά που θα εξασθενήσει τον αντικυκλώνα της Βαλκανικής και το οποίοα θα κινηθεί νοτιότερα τις επόμενες ημέρες και θα δροσίσει από Παρασκευή.


Στον χάρτη της Βαλκανικής αποτυπώνεται φαίνεται καλύτερα το οργανωμένο σύστημα στα Βόρεια βαλκάνια, ενώ διακρίνεται επίσης και η θερμή μάζα που από τα Βόρεια Βαλκάνια κινείται νότια προς την περιοχή μας.

Την Τετάρτη θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα, φτάνοντας τους 38 με 39 και κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός. Άνεμοι μεταβλητοί και τοπικά βόρειοι βορειοανατολικοί έως 4 μποφόρ . Θερμοκρασία: Από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μπ Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 38 βαθμούς Κελσίου.



Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *