ροή ειδήσεων

NASA: Φωτογραφικό πανόραμα για τα 50 χρόνια από το πρώτο ταξίδι του ανθρώπου στη Σελήνη



Εκπληκτικές εικόνες που τράβηξαν οι αστροναύτες του Apollo και περιεργάστηκαν οι ειδική της Διαστημικής Υπηρεσίας - Βίντεο αφιερωμένο στη μεγάλη στιγμή

Εκπληκτικές εικόνες από την πρώτη επίσκεψη του ανθρώπου στη Σελήνη, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από εκείνη την ιστορική στιγμή για την ανθρωπότητα, έδωσε στη δημοσιότητα η NASA. Φωτογραφίες που τράβηξαν οι αστροναύτες που ταξίδεψαν στο φεγγάρι και οι οποίες δεν είχαν εμφανιστεί ποτέ με τόσο μεγάλη ευκρίνεια και ανάλυση.

Οι μεμονωμένες εικόνες που τραβήχτηκαν από τους αστροναύτες του Apollo δόθηκαν για ανάλυση στον ειδικό Warren Harold και η ακρίβειά επιβεβαιώθηκε από τον αστροναύτη του Apollo 17, Harrison "Jack" Schmitt, τον μοναδικό γεωλόγο που περπάτησε στη Σελήνη.


«Η κοιλάδα του Ταύρου-Littrow στο φεγγάρι παρουσιάζει μια άποψη που είναι από τις πιο θεαματικές φυσικές σκηνές στο ηλιακό σύστημα», δήλωσε ο Schmitt για τις εικόνες που έχουν μονταριστεί μαζί με τον σταθμό βάσης στη Σελήνη, στη θέση προσγείωσης Taurus-Littrow.

«Τα τοιχώματα των οροσειρών της κοιλάδας φωτίζονται λαμπρά από τον Ήλιο, ανεβαίνουν ψηλότερα από αυτά του Μεγάλου Φαραγγιού και ανεβαίνουν σε ύψη πάνω από 4.800 πόδια στα βόρεια και 7.000 πόδια στο νότο», πρόσθεσε ο Schmitt.

«Πάνω από τον τοίχο της κοιλάδας του Νότου, μπορεί κανείς να δει πάντα το σπίτι, τη γαλάζια γη που στροβιλίζεται με σύννεφα, μόνο 250.000 μίλια μακριά», πρόσθεσε.

Δείτε το φωτογραφικό πανόραμα που έδωσε η NASA στη δημοσιότητα:




Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *