ροή ειδήσεων

Έκτακτο σχέδιο για τα τροχαία στην Κρήτη: Τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση

Για την Ρόδο τι σχέδιο έχει η κυβέρνηση;



Έκτακτο σχέδιο που μεταξύ άλλων προβλέπει ενίσχυση της αστυνόμευσης και μηδενική ανοχή στην παραβατικότητα, δρομολογεί η κυβέρνηση για την Κρήτη, σε μια προσπάθεια να μειωθούν τα τροχαία στο νησί.


Τα ανησυχητικά στοιχεία για τα τροχαία στην Κρήτη και η ανάγκη εφαρμογής έκτακτου επιχειρησιακού σχεδίου βρέθηκε σήμερα στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις διαδικασίες, προκειμένο το έργο του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν.

Σημειωτέον ότι σε σχέση με πέρυσι, έχει σημειωθεί αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων στο νησί και αύξηση κατά 47% των θανάτων στην άσφαλτο. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο χθες στους δρόμους του νησιού, 45 συνεργεία σε 1.317 ελέγχους κατέγραψαν 151 παραβάσεις για μη χρήση κράνους, 87 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 9 για κατανάλωση αλκοόλ, 333 παραβάσεις διαφόρων ειδών.

Στη σημερινή συνάντηση ετέθη επί τάπητος η εφαρμογή του έκτακτου επιχειρησιακού σχεδίου που ήδη έχει ξεκινήσει η Τροχαία Κρήτης.

Σε ό,τι αφορά το Έκτακτο Σχέδιο, προβλέπει τα εξής:
  • Μεγαλύτερη παρουσία της Αστυνομίας, ειδικά τα Σαββατοκύριακα (Δευτέρες και Σαββατοκύριακα σημειώνονται τα περισσότερα τροχαία).
  • Επίδειξη μηδενικής ανοχής στην παραβατικότητα, δίχως χαριστικές ρυθμίσεις.
  • Δρομολόγηση ενίσχυσης της αστυνομικής δύναμης Κρήτης με 50 άτομα που θα τεθούν στην υπηρεσία της Τροχαίας.
  • Ειδικές διαλέξεις στα σχολεία για την οδική συμπεριφορά.
  • Ενημερωτική καμπάνια στα τοπικά μέσα.
  • Σε συνεννόηση με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα εξετάσει την τοποθέτηση ειδικών διαχωριστικών στα πιο επικίνδυνα σημεία του βόρειου οδικού δικτύου.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *