επικαιρότητα

Έκτακτο σχέδιο για τα τροχαία στην Κρήτη: Τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση

Για την Ρόδο τι σχέδιο έχει η κυβέρνηση;Έκτακτο σχέδιο που μεταξύ άλλων προβλέπει ενίσχυση της αστυνόμευσης και μηδενική ανοχή στην παραβατικότητα, δρομολογεί η κυβέρνηση για την Κρήτη, σε μια προσπάθεια να μειωθούν τα τροχαία στο νησί.


Τα ανησυχητικά στοιχεία για τα τροχαία στην Κρήτη και η ανάγκη εφαρμογής έκτακτου επιχειρησιακού σχεδίου βρέθηκε σήμερα στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις διαδικασίες, προκειμένο το έργο του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν.

Σημειωτέον ότι σε σχέση με πέρυσι, έχει σημειωθεί αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων στο νησί και αύξηση κατά 47% των θανάτων στην άσφαλτο. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο χθες στους δρόμους του νησιού, 45 συνεργεία σε 1.317 ελέγχους κατέγραψαν 151 παραβάσεις για μη χρήση κράνους, 87 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 9 για κατανάλωση αλκοόλ, 333 παραβάσεις διαφόρων ειδών.

Στη σημερινή συνάντηση ετέθη επί τάπητος η εφαρμογή του έκτακτου επιχειρησιακού σχεδίου που ήδη έχει ξεκινήσει η Τροχαία Κρήτης.

Σε ό,τι αφορά το Έκτακτο Σχέδιο, προβλέπει τα εξής:
  • Μεγαλύτερη παρουσία της Αστυνομίας, ειδικά τα Σαββατοκύριακα (Δευτέρες και Σαββατοκύριακα σημειώνονται τα περισσότερα τροχαία).
  • Επίδειξη μηδενικής ανοχής στην παραβατικότητα, δίχως χαριστικές ρυθμίσεις.
  • Δρομολόγηση ενίσχυσης της αστυνομικής δύναμης Κρήτης με 50 άτομα που θα τεθούν στην υπηρεσία της Τροχαίας.
  • Ειδικές διαλέξεις στα σχολεία για την οδική συμπεριφορά.
  • Ενημερωτική καμπάνια στα τοπικά μέσα.
  • Σε συνεννόηση με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα εξετάσει την τοποθέτηση ειδικών διαχωριστικών στα πιο επικίνδυνα σημεία του βόρειου οδικού δικτύου.

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Σχέδιο νόμου για «κούρεμα» των οφειλών που έχουν οι επιχειρήσεις προς την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες, επεξεργάζεται η κυβέρνηση.
Mα τι ''μακάκες'' πρέπει να είμαστε όσοι καθόμαστε και πληρώνουμε κανονικά τις οφειλές μας . Μήπως πρέπει να το σκεφτούμε καλύτερα ;;;

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά