επικαιρότητα

Οι μεγάλες εκπτώσεις από τους ξενοδόχους 'κράτησαν' τον τουρισμό στη ΡόδοΜείωση 10-20% στα έσοδα των ξενοδοχειακών ροδιακών επιχειρήσεων το καλοκαίρι του 2019, λόγω του ισχυρού ανταγωνισμού από την Τουρκία.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο skyrodos.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου κ. Γιώργος Ματσίγκος, ο περασμένος Ιούλιος “έκλεισε” με μείωση 1% και με ορατό τον κίνδυνο να ακυρωθούν πτήσεις για τη Ρόδο. ”Ο κίνδυνος να ακυρωθούν πτήσεις για τη Ρόδο ήταν ορατός. Αυτό συνέβη γιατί οι πληρότητες στα καταλύματα δεν ήταν στα επίπεδα που ήθελαν οι Tour Operators. Έτσι, θα ακύρωναν τις πτήσεις για το υπόλοιπο της σεζόν κάτι που θα ήταν ολέθριο για τη Ρόδο”, είπε ο κ. Ματσίγκος.

Η καταστροφή αποφεύχθηκε χάρη στην τιμολογιακή πολιτική που εφάρμοσαν οι ξενοδόχοι του νησιού και στις μεγάλες εκπτώσεις που έκαναν στους ξένους τουριστικούς πράκτορες για να φέρουν επισκέπτες στη Ρόδο.

”Με μεγάλες εκπτώσεις οι ξενοδόχοι κατάφεραν να κρατήσουν την κίνηση σε ένα επίπεδο και να αποφύγουν την καταστροφή. Αυτό όμως θα έχει επιπτώσεις στα έσοδα των ξενοδοχειακών μονάδων”, εξήγησε ο κ. Ματσίγκος.

Οι εκτιμήσεις που έχουν γίνει δείχνουν μείωση της τάξεως του 10 με 20% στα έσοδα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων το καλοκαίρι του 2019. Αιτία της μείωσης της κίνησης, είναι η Τουρκία που ανταγωνίζεται τη Ρόδο και τους άλλους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς.

”Η Τουρκία λειτουργεί καλά τουριστικά. Διαθέτει ανταγωνιστικά πακέτα με χαμηλές τιμές. Οι Ευρωπαίοι την προτιμούν. Επιπλέον, στα ξενοδοχεία της γειτονικής χώρας δεν επιβάλλονται τόσο μεγάλοι φόροι, όπως στα ελληνικά”, καταλήγει ο κ. Ματσίγκος.

traveldailynews

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Καλησπέρα εδώ κ δύο μέρες αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα απευθύνθηκα παντού Αλλά κανένας δεν μπορεί να με βοηθήσει...θα παρακαλούσα πολύ να με ενημερώσετε κ να με ακούσετε κ να βρούμε μια λύση σχετικά με το κλείσιμο του δρόμου κ πιο συγκεκριμένα το γεφύρι Μακκαρη... έχουμε την επιχειρήσει (πρατήριο υγρών καυσίμων) κατανοώ την επικινδυνότητα κ βέβαια αποδέχομαι όλα Αλλά το μόνο που δεν μπορώ να δεχτώ είναι το γεγονός ότι μου κλείσατε απ τον κόμβο Λίνδου προς Ροδο κ πιο συγκεκριμένα στην διασταύρωση κατασκήνωση Μασσαρι Γιατί εκεί η επιχείρηση απ το γεφύρι είναι ένα χιλιόμετρο δρόμος θα σας παρακαλέσω να κλείσετε το δρόμο πιο πάνω κ συγκεκριμένα έξω απ την επιχειρήσει μου ...Υπάρχουν δύο χωριά που τους εφοδιαζω με καύσιμα κ πέρα απ αυτό έχουμε σύμβασης με το ΚΤΕΛ κ δεν μπορούν να έρθουν όπως επίσης κ με τουριστικά γραφεία για την καλοκαιρινή σεζόν... σας παρακαλώ πολύ ακούσετε την διαμαρτυρία μου κ βοηθήστε να βρεθεί μια λύση προσωρινή

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά