ροή ειδήσεων

Λέρος: Απόγνωση κατοίκων με τις αυτοσχέδιες χωματερές (vid)



Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι της Λέρου και συγκεκριμένα στα Βουρλίδια Αγίου Γεωργίου όπου τα "βουνά" από τα σκουπίδια έχουν πνίξει την περιοχή.

Πληγή αποτελεί, όχι μόνο για τη Λέρο, αλλά και για όλη τη χώρα το θέμα με τις αυτοσχέδιες χωματερές, καθώς καμία δημοτική αρχή έως τώρα δεν έχει μεριμνήσει, τα προηγούμενα χρόνια, με κοινοτικά ή εθνικά κονδύλια να φτιαχτούν ειδικοί χώροι υγειονομικής ταφής απορριμμάτων.

Κάτοικος της Λέρου κατήγγειλε τηλεφωνικά το γεγονός στον ΣΚΑΙ, δηλώνοντας ότι η κατάσταση είναι αφόρητη. Δεν μπορεί να κάτσει, όπως και πολλοί άλλοι κάτοικοι, στη βεράντα του σπιτιού της, καθώς η δυσωδία αλλά και τα αποκαΐδια από τη χωματερή το καθιστούν αδύνατο.



Μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς προκύπτει από το γεγονός ότι τα σκουπίδια, ειδικά λόγω καύσωνα, αναζωπυρώνονται διαρκώς. Πριν ένα χρόνο, εκδηλώθηκε πυρκαγιά για την οποία χρειάστηκαν τρία πυροσβεστικά οχήματα να την σβήσουν.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της αγανακτησμένης κατοίκου, όλες τους οι προσπάθειες να κινητοποιήσουν τον δήμο να επιληφθεί επί του θέματος έπεσαν στο κενό. «Φωνή βοώντος εν τη ερήμω» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε, μάλιστα, πως υπάρχουν εταιρείες, οι οποίες έχουν αναλάβει να μεταφέρουν όλα τα σκουπίδια των κατοίκων στη χωματερή, με αποτέλεσμα να "μπαίνουν" οι φωτιές. Όταν θέλουν δε, να καλύψουν τη φωτιά υπάρχει μια άλλη εταιρεία που αναλαμβάνει να ρίχνει πάνω από τα σκουπίδια χαλίκια.



Πηγή: http://www.skai.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *