ροή ειδήσεων

Ξεκάθαρος ο Τζέφρι Πάιατ για το Αιγαίο: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την ελληνική κυριαρχία»



Μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ στο περιθώριο εκδήλωσης για την αμερικανική παρουσία στη ΔΕΘ.


Όπως μεταδίδει το news247, ερωτηθείς για τον χάρτη του Ερντογάν, ο κ. Πάιατ απάντησε πως ο ίδιος έκανε διακοπές στην Αστυπάλαια και τόνισε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία για την ελληνική κυριαρχία, εκφράζοντας τη στήριξή των ΗΠΑ.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ εστίασε εξάλλου στο ρόλο της Ελλάδας ως χώρα παραγωγής ενέργειας αλλά και ενεργειακού και εμπορικού διαύλου προς τα Βαλκάνια και τη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Αναφέρθηκε δε στην παρουσία αμερικανικών εταιρειών ενέργειας, καθώς και στο πρότζεκτ για την επέκταση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, την οποία θα επισκεφθεί για τρίτη φορά.

Δήλωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν την Ελλάδα στο να γίνει ενεργειακός δίαυλος και πως η ΔΕΘ μπορεί να αποτελέσει μια αρχή για να χτίσουν οι δύο χώρες στην ενέργεια.

Αναφέρθηκε επίσης στην επίσκεψη του υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουρ Ρος Τετάρτη και Πέμπτη στην Αθήνα και τη συνάντηση που θα έχει με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και με τους υπουργούς Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη.

Εγκωμίασε εξάλλου τον κ. Πιερρακάκη, αλλά και τους χειρισμούς του αναπληρωτή υπουργού ΠΡΟΠΟ Γιώργου Κουμουτσάκου στο μεταναστευτικό/προσφυγικό, το οποίο χαρακτήρισε ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα που απαιτεί ευρωπαϊκές λύσεις, ενώ τόνισε ότι η κατάσταση στα νησιά δεν αποθαρρύνει τους Αμερικανούς τουρίστες και δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στον τουρισμό.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ δεν εφείσθη θετικών λόγων για τη μεταρρυθμιστική λογική της κυβέρνησης.

Ανέφερε βέβαια ότι οι Ελληνοαμερικανικές σχέσεις μπήκαν σε νέο πλαίσιο το 2018 επί ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν απολύτως την ανάκαμψη της Ελλάδας, σημείωσε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ φαίνεται αποφασισμένη για μεταρρυθμίσεις και δείχνει φιλική προς επενδύσεις, δηλώνοντας πιο αισιόδοξος παρά ποτέ.

Εξέφρασε μάλιστα την ελπίδα ότι με αυτή την κυβέρνησή θα υπάρξουν «άμεσες νίκες» στο μέτωπο των επενδύσεων, αναφερόμενος συγκεκριμένα στο Ελληνικό λαό εκφράζοντας τη χαρά του που υπάρχουν δύο ενδιαφερόμενες αμερικανικές εταιρείες.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος4/9/19 11:33

    ωραία λόγια για εσωτερική κατανάλωση. Πρέπει να τον κάνεις γλύκες κάποιον πριν τον απαυτώσεις . Μόλις οι Αμερικάνοι τα βρούνε με τους Τούρκους θα μας πουλήσουν την ίδια στιγμή. Ο Πάϊατ είναι ο νεκροθάφτης της Ελλάδας .Ήρθε για να μας καταστρέψει και η Κυβέρνηση κοιμάται και αρέσκεται στα λόγια του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *