ροή ειδήσεων

Το εορταστικό δείπνο για την προβολή του Νοτίου Αιγαίου στο Sheraton Rhodes Resort



Ο διευθυντής του πολυτελούς ξενοδοχείου της Ρόδου μας μιλά για το ξεχωριστό δείπνο, που έχει δημιουργηθεί στο πλαίσιο της δράσης «Νότιο Αιγαίο: 30 αιώνες γευστικός πολιτισμός» και γιατί επέλεξε το τελευταίο Παρασκευοσαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη.


Με αφορμή την ανακήρυξη του Νοτίου Αιγαίου ως Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019, το αθηνόραμα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, διοργάνωσαν πέντε υψηλού επιπέδου dinners de gala, σε πέντε εμβληματικά ξενοδοχεία της Ρόδου, αντίστοιχα. Στο κάθε ένα από αυτά, ο executive chef του εστιατορίου συνεργάστηκε με έναν καταξιωμένο guest chef για να φτιάξουν ένα μενού με έμφαση στα τοπικά υλικά και τις παραδοσιακές συνταγές, αλλά με τη σύγχρονη ματιά, που αρμόζει στα πολυτελή ξενοδοχεία και τους guests τους. Η δράση ονομάστηκε “Νότιο Αιγαίου: 30 αιώνες γευστικός πολιτισμός» και φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως ένας θεσμός ανάδειξης της αιγαιοπελαγίτικης ελληνικής κουζίνας με σύγχρονο τρόπο, στο διεθνές κοινό που επισκέπτεται το νησί, στην τοπική κοινωνία της Ρόδου, αλλά και στους Έλληνες επισκέπτες από όλες τις περιοχές της χώρας.



Κι αφού ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα 4 πρώτα δείπνα, έρχεται τώρα τελευταίο στη σειρά, το υπερπολυτελές, δωδεκαόροφο Sheraton, στην παραλία της Ιξιάς, σε απόσταση μόλις 4 χλμ. από την πόλη της Ρόδου.
Εδώ, το δείπνο αντί μίας θα διαρκέσει τρεις βραδιές (27, 28, 29 Σεπτέμβρη) και θα έχει μια πρωτοτυπία, την οποία μας εξήγησε ο διευθυντής του κ. Γρηγόρης Λιασίδης.
Όπως μας είπε, λοιπόν, δεν είναι καθόλου τυχαίες οι ημερομηνίες που επέλεξαν.




Ο executive chef Νίκος Ζερβός

Κάθε χρόνο, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη στη Ρόδο διοργανώνονται οι «Ανοιχτές Πόρτες», από μια ομάδα εθελοντών, που ξεναγεί δωρεάν τους συμμετέχοντες στα αξιοθέατα της πόλης, τυπώνοντας χάρτες με σημεία ενδιαφέροντος και αντίστοιχες στάσεις. Έτσι, αντί να διοργανώσουν ένα δείπνο μόνο την Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη, επέλεξαν να το επεκτείνουν και στο Σαββατοκύριακο που ακολουθεί, και μάλιστα να το συνδυάσουν με τη δράση αυτή, προσφέροντας στους επισκέπτες τους μια ολοκληρωμένη εμπειρία, που ξεκινά από το πρωί με στάσεις πολιτιστικού και γαστρονομικού ενδιαφέροντος και καταλήγει το βράδυ στο δείπνο.



Για τη δημιουργία του δείπνου, ο executive chef του Sheraton Resort Νίκος Ζερβός συνεργάστηκε με τον guest chef Αστέριο Κουστούδη (executive chef στη Μεγάλη Βρεττανία και στο King George). Μετά την ολοκλήρωση των δείπνων, το 90% των πιάτων του μενού αυτού θα ενσωματωθούν στο μενού του εστιατορίου «Thea», για μια δοκιμαστική περίοδο, για να διαπιστωθεί η ανταπόκριση που θα έχουν.



Ο guest chef Αστέριος Κουστούδης

Το βέβαιο είναι, σύμφωνα με τον κ. Λιασίδη, πως «τέτοιες δράσεις είναι πολύ σημαντικές, γιατί για πρώτη φορά προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου χρησιμοποιήθηκαν για την επανένταξή τους στη σύγχρονη κουζίνα του τόπου και πάνε την παράδοση σε άλλο επίπεδο».

Αναλυτικά το μενού και όλες οι πληροφορίες για τα δείπνα εδώ.

Χορηγοί της δράσης «Νότιο Αιγαίο: 30 αιώνες γευστικός πολιτισμός» είναι η Metro Cash & Carry, η Nespresso Professional και η Aegean Airlines, αποκλειστικός αερομεταφορέας.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *