ροή ειδήσεων

Με κάθε επισημότητα η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου!



Με κάθε λαμπρότητα και την επισημότητα που αρμόζει τιμήθηκε φέτος η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στη Ρόδο και τα υπόλοιπα νησιά του νομού.

Το πρωί έγινε η επίσημη έπαρση της σημαίας και ακολούθησε δοξολογία στον ιερό ναό του Ευαγγελισμού παρουσία υου υφυπουργού Τουρισμού κ. Μάνου Κόνσολα που εκπροσωπεί την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις των βουλευτών του νομού εκπροσώπων των τοπικών στρατιωτικών αρχών και εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας.

Στη συνέχεια έγινε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο βωμό της πατρίδας από τον Υφυπουργό Τουρισμού Εμμανουήλ Κόνσολα, τον Βουλευτή Δωδεκανήσου Ιωάννη Παππά, τον Βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριο Σαντορινιό, τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, τον Διοικητή της 95 ΑΔΤΕ Υποστράτηγο Νικόλαο Φλάρη, τον Δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, τον Αστυνομικό Διευθυντή Δωδεκανήσου Καληωράκη Μιχάλη, τον πρόεδρο Έφεδρων Καταδρομέων Ιερολοχητών Ρόδου Πανορμίτη Βιντζέντζο, τον Θανάση Μπαράκα από το Μέρα25, τον Γραμενιάτη Στέφανο από την Εθνική Αντίσταση Αρχηγείο Ηπείρου, τον αρχηγό του 1ου συστήματος πόλεως Ρόδου Νικόλαο Δέτση, τον Ανέστη Κεφαλά από την ΕΣΠΕΝ, την πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Δελαπόρτα Δέσποινα, τον Πρόεδρο του συλλόγου αιμοδοτών Ρόδου Αγίου Εφραίμ Φιλήμονας Νικολάου, τον Σταμάτιο- Μιχαήλ Παπαποστόλου από το τμήμα ΑΧΕΠΑ Ρόδου και τον πρόεδρο της λέσχης LIONS Ρόδου Γιάννη Τσιριμπή.

skyrodos













Ακολούθησε η παρέλαση στο Μανδράκι.

Τις εκδηλώσεις ολοκλήρωσε , η Φιλαρμονική της 95 ΑΔΤΕ, επικεφαλής των μηχανοκίνητων και πεζοπόρων τμημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι δηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Στο νόημα της σημερινής επετείου αναφέρθηκε ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας.

“Στους καιρούς που ζούμε υπηρετούμε ως στρατιώτες το έθνος και την πατρίδα. Χρειάζεται εθνική συνεννόηση γιατί οι προκλήσεις είναι μεγάλες και διαρκείς. Από την ιστορία έχουμε παρακαταθήκη να υπηρετούμε το έθνος και την πατρίδα με ενότητα χωρίς λαικισμό και χωρίς κορώνες. Σήμερα είμαστε όλοι ταγμένοι να προχωρήσουμε μπροστά.Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να είναι σημείο αναφοράς στην Ευρώπη και στον κόσμο. Να θυμόμαστε πως η Δωδεκάνησος έχει τη δική της συμβολή σε αυτή τη μεγάλη νίκη απέναντι στις επιβουλές. Επειδή το μέλλον είναι δύσκολο χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε να είμαστε ενωμένοι και δυνατοί”, δήλωσε ο κ. Μάνος Κόνσολας.

” Μεγάλη ημέρα σήμερα γιατί γιορτάζουμε ένα εξαιρετικό αγαθό. Την ελευθερία μας. Πρέπει να πάψουμε να γιορτάζουμε μόνο το παρελθόν για το οποίο δικαίως είμαστε υπερήφανοι. Πρέπει να εργαστούμε πάρα πολύ σκληρά για να είμαστε περήφανοι και για το μέλλον και για να παραδώσουμε όπως πρέπει τη χώρα στα παιδιά μας. Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία και πάντα ελεύθεροι”, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

“Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη ημέρα. Είναι ημέρα συγκίνησης θύμησης και δόξας. Εμείς που ασχολούμαστε με την πολιτική έχουμε μια τεράστια υποχρέωση. Να ξανακάνουμε τον κόσμο να μιλάει για την Ελλάδα. ¨Όπως μίλησε τότε για τους Έλληνες ήρωες του 1940. Είναι σημαντικό η Ευρώπη να μιλάει με υπερηφάνεια για την Ελλάδα όπως τότε που είδαν και αναγνώρισαν τον αγώνα των Ελλήνων.¨Ολοι μαζί ενωμένοι να παλέψουμε για να καταφέρουμε”, δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ κ.Γιάννης Παππάς.

“Αυτή η ημέρα είναι σημαντική για τον Ελληνισμό. Για τους πολίτες αυτής της χώρας. Μας θυμίζει τους αγώνες των Ελλήνων έναντι στο φασισμό το ναζισμό σε αυτές τις δυνάμεις που ήθελαν και θέλουν ακόμη, να σκορπίσουν στην Ελλάδα την ανελευθερία. Είμαστε σε εγρήγορση για τη δημοκρατία την ελευθερία. ¨Όσες προσπάθειες και αν γίνονται για να ξαναγραφτεί η ιστορία θα πέσουν στο κενό. Και αυτό θα γίνει γιατί στο DNA των Ελλήνων είναι γραμμένο ότι αυτές τις ημέρες οι Έλληνες πολέμησαν για την ελευθερία τους ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό”, δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Τομεάρχης Ναυτιλίας κ. Νεκτάριος Σαντορινιός.

“Χρόνια πολλά σε όλους τους Ροδίτες και τις Ροδίτισες τους Δωδεκανήσιους και τους Έλληνες. Η σημερινή ημέρα αποτελεί απόδειξη ότι δεν έχει σχέση το πλήθος με τις νίκες για την πατρίδα και την ελευθερία αλλά το πάθος η δύναμη και η θέληση”, δήλωσε ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης.

“Σήμερα ενωμένος ο ελληνισμός τιμά το ιστορικό “Οχι” ενάντια στην τυρανία και στον κατακτητή.Τιμά τους προγόνους μας που έγραψαν χρυσές σελίδες της ιστορίας πολεμώντας στα βουνά της Ηπείρου. Είπαν όχι στον κατακτητή και σε αυτούς που επιβουλεύονταν την εθνική ανεξαρτησία και ελευθερία μας. Σήμερα καλούμαστε να επαγρυπνούμε και με ενότητα και αγώνα να διαφυλάξουμε το αγαθό της ελευθερίας”, δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης Πνοή Ν. Αιγαίου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος που αναφέρθηκε και στο θάνατο του κ. Κ. Κατσίφα στα βουνά της Βορείου Ηπείρου.































































Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *