ροή ειδήσεων

Ανακινούν θέμα Ρόδου και Κω οι Τούρκοι; Συμπόσιο για τα βακούφια…



Δεν έχουν τον Αλλάχ τους οι Τούρκοι, γενικώς. Τώρα ανακινούν πάλι θέμα Ρόδου και Κω μέσω του “Πολιτιστικού Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Ρόδου, Κω και Δωδεκανήσων”, οργανώνοντας ““Διεθνές Συμπόσιο Τουρκικών Βακουφίων Ρόδου και Κω”.

“Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Ρόδου, Κω και Δωδεκανήσων (ROISDER) με στήριξη από το πανεπιστήμιο Γιασάρ, θα οργανώσει “Διεθνές Συμπόσιο Τουρκικών Βακουφίων Ρόδου και Κω” στις 10 και 11 Οκτωβρίου 2019.

“Εναρκτήριες ομιλίες θα κάνουν οι Δρ. Μουσταφά Καϊμακτσί- πρόεδρος του ROISDER , ο αντιπρόεδρος της FUEN Γκόστα Τοφτ, ο δήμαρχο του Καρσίγιακα Τζεμίλ Τουγκάι, ο Μουσταφά Ιντοτγ – δήμαρχος του Μπόρνοβα, ο καθηγητής του πανεπιστημίου Γιασάρ Τζεμαλί Ντιντζέρ και ο πρόεδρος της Διεύθυνσης Αποδήμων Τούρκων και Συγγενών Κοινοτήτων Αμπντουλάχ Ερέν.

“Στις μέρες μας ο τουρισμός Ρόδου και Κω, έχει θέματα όπως το θέμα της ιθαγένειας, θέματα εκπαίδευσης και εκμάθησης τουρκικών, θέμα θρησκείας και λατρείας, θέμα συνεταιρίζεσθαι, θέμα διαφύλαξης της πολιτιστικής κληρονομιάς των Οθωμανών Τούρκων, θέμα με το περιβάλλον μίσους και πιέσεων και θέμα με τά τούρκο-μουσουλμανικά βακούφια.

“Βασικός στόχος του συνεδρίου είναι να αυξήσει την εθνική και διεθνή ευαισθητοποίηση για το θέμα των τουρκό-μουσουλμανικών βακουφίων σε Ρόδο και Κω που εξαφανίζονται μέσω πλειστηριασμών αλλά και για το θέμα των οθωμανικών-τουρκικών αρχιτεκτονικών μνημείων που εγκαταλελειμμένα στον χρόνο σταδιακά εξαφανίζονται.

“Στο συνέδριο θα γίνουν 19 ανακοινώσεις από Τούρκους και ξένους ακαδημαϊκούς για θέματα όπως “Κουλτούρα Βακουφίων”, “Το στάτους των Βακουφίων στο Διεθνές Δίκαιο”, “Το χτες των τουρκικών βακουφίων σε Ρόδο και Κω”, “Επίδραση των Βακουφίων στην Κοινωνική Ζωή σε Ρόδο και Κω”, “Τουρκικά Βακουφικές Μνημεία σε Ρόδο και Κω” και “Ελληνοτουρκικές σχέσεις. Το συμπόσιο θα γίνει στην συνεδριακή αίθουσα της πρυτανείας του πανεπιστημίου Γιασάρ, (Καζιμντιρικ, Λεωφόρος Πανεπιστημίου Νο 31, 35100, Μπόρνοβα/Σμύρνη) και είναι ανοιχτή για το κοινό.

Καθηγητής Δρ… Μουσταφά Καϊμακτσί. Πρόεδρος”.

ΠΗΓΗ: ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΕΑ

Κρατικό τουρκικό συνέδριο στην Σμύρνη για τον τουρκισμό Ρόδου και Κω...

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *