ροή ειδήσεων

Η Λέρος εκπέμπει S.O.S: Τι συμβαίνει στο νησί και δεν μιλάει κανείς (ΒΙΝΤΕΟ)



Μια συγκλονιστική καταγγελία από την ΠΟΕΔΗΝ ήρθε πριν λίγες ώρες στο φως της δημοσιότητας.


Σύμφωνα με αυτή, στο ψυχιατρείο της Λέρου οι νοσηλευόμενοι ασθενείς συνυπάρχουν με πρόσφυγες και μετανάστες, πράγμα που καθιστά τις συνθήκες περίθαλψης των ασθενών και φιλοξενίας των προσφύγων και μεταναστών επικίνδυνες.

Η Πανελλήνια Ομοσπανδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, καταγγέλει πως 1500 πρόσφυγες και μετανάστες συνυπάρχουν με τους μόλις 154 νοσηλευόμενους ψυχικά ασθενείς του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου και δημοσιεύει φωτογραφίες από τις δύσκολες συνθήκες.


Πιο αναλυτικά, η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει:

«Το hot spot της Λέρου φιλοξενείται σε κτήρια εντός του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου. 1500 πρόσφυγες και μετανάστες συνυπάρχουν με τους 154 νοσηλευόμενους ψυχικά ασθενείς του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου και δίπλα είναι η Ναυτική Βάση.

Τώρα που η κυβέρνηση αποφασίζει για την μετεγκατάσταση χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά επιβεβλημένη είναι η λήψη απόφασης για κατάργηση του hot spot που στεγάζεται σε κατάλληλα κτίρια εντός του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Λέρου, για θεραπευτικούς λόγους αλλά και για λόγους εθνικού συμφέροντος.

Εντός του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου της Λέρου εγκαταστάθηκαν υποτίθεται για λίγο καιρό πρόσφυγες και μετανάστες που σταδιακά εξελίχθηκε σε κανονική ανοικτή δομή φιλοξενίας. Με το ζόρι εκεί χωράνε 750 άτομα και τώρα φιλοξενούνται πάνω από 1500.

Στην αρχή του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου βρίσκονται τα νοσηλευτικά τμήματα στα οποία περιθάλπονται 154 ασθενείς ψυχικά πάσχοντες, στη μέση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου είναι η ανοικτή δομή φιλοξενίας των μεταναστών και των προσφύγων και αμέσως μετά η Ναυτική Βάση με σημαντικές υποδομές της εθνικής μας άμυνας.

Συνεχώς φθάνουν νέοι πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι φιλοξενούνται πια σε τρία κτήρια εντελώς ακατάλληλα, ετοιμόρροπα όπως διέγνωσαν οι Τεχνικές Υπηρεσίες.

Στο hot spot γίνονται επεισόδια μπροστά στους ασθενείς, παρενοχλούνται οι ασθενείς, μπαίνουν φωτιές, δρουν ανεξέλεγκτα, αναπτύσσονται παραβατικές συμπεριφορές με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή των νοσηλευόμενων ασθενών. Οι συνθήκες υγιεινής απαράδεκτες.

Είναι επιβεβλημένη η κατάργηση του hot spot και η άμεση μετεγκατάσταση των προσφύγων και μεταναστών. Ένα Ψυχιατρικό Νοσοκομείο δεν μπορεί να συστεγάζονται και να λειτουργεί μαζί με 1500 μετανάστες και πρόσφυγες. Είναι εντελώς αντιθεραπευτικό και κινδυνεύουν οι ασθενείς.

Το Σωματείο Εργαζομένων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου και ΓΝ Λέρου έχει υποβάλλει μηνυτήριες αναφορές για την τραγική κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία τρία χρόνια χωρίς αποτελέσματα.

Καλούμε τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Υγείας, Μεταναστευτικής πολιτικής και Εθνικής Άμυνας να παρέμβουν άμεσα για την μετεγκατάσταση των προσφύγων και μεταναστών».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *