ροή ειδήσεων

Ο Παντελής Χατζηδιάκος στους 3 σωματοφύλακες της Εθνικής που δεν έχουν παίξει ποτέ Ελλάδα



Η Εθνική Ελλάδας ετοιμάζεται για το φινάλε της στα προκριματικά του Euro 2020 και μπορεί να μην υπάρχουν ελπίδες πρόκρισης στην τελική φάση της διοργάνωση, η αισιοδοξία για το μέλλον είναι διάχυτη, ύστερα από την εμφάνισή της στα προηγούμενα παιχνίδια με Ιταλία και Βοσνία.

Τα "φρέσκα" πρόσωπα που απαρτίζουν τις επιλογές τον Τζον φαν'τ Σιπ άλλαξαν την εικόνα της ομάδας, που προερχόταν από μία σειρά κακών εμφανίσεων, με αποκορύφωμα την ισοπαλία κόντρα στη Λίχτενσταϊν. Ποδοσφαιριστές που καλά καλά δεν τους γνωρίζαμε καν στην Ελλάδα, αφού ορισμένοι εξ αυτών δεν έχουν παίξει ποτέ επαγγελματικά στη χώρα μας, αλλά έκαναν καριέρα απευθείας στο εξωτερικό.


Ο τελευταίος εξ αυτών που κλήθηκε για πρώτη φορά για τα παιχνίδια με Αρμενία (εκτός έδρας, 15/11) και Φινλανδία (εντός έδρας, 18/11) είναι ο Ζεμπάστιαν Βασιλειάδης, ο οποίος ανήκει στην Πάντερμπορν της Zweiteliga. Πριν από έναν μήνα έκανε ντεμπούτο ο Παντελής Χατζηδιάκος της Άλκμααρ, ενώ πρώτος από όλους φόρεσε τη γαλανόλευκη ο Βαγγέλης Παυλίδης της Βίλεμ.
Βαγγέλης Παυλίδης (Βίλεμ)




Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Νοέμβριο του 1998 και από τα 6 του βρέθηκε στις ακαδημίες Μπέμπηδες 2000. Εκεί πέρασε μια δεκαετία, μέχρι να τον ανακαλύψουν Γερμανοί σκάουτς και να βρεθεί στην Μπόχουμ το 2015. Τον Απρίλιο του 2016 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τον σύλλογο και τον Μάιο έκανε επαγγελματικό ντεμπούτο, σε αγώνα κόντρα στη Χάιντενχαϊμ για τη Zweiteliga.


Τα 20 γκολ και οι 13 ασίστ σε 45 αγώνες στην Bundesliga Κ19 φανέρωσαν το ταλέντο του Έλληνα επιθετικού, ενώ οι δανεισμοί σε Ντόρτμουντ ΙΙ και Βίλεμ τον γαλούχησαν ακόμη περισσότερο. Μάλιστα, ύστερα από 5 γκολ και 4 ασίστ σε 14 αγώνες της Eredivisie, οι Ολλανδοί αποφάσισαν να τον κρατήσουν και φέτος άρχισε με τον ίδιο ρυθμό.

Όσον αφορά στην Εθνική ομάδα, είναι διεθνής από το 2014 με την Ελλάδα Κ17 και μάλιστα το 2015 βρέθηκε στη λίστα της FIFA με τα 15 μεγαλύτερα ταλέντα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ17 στη Βουλγαρία. Συνέχισε στην Κ19, το 2018 έπαιξε στην Κ20 και φέτος σκόραρε 3 φορές σε 2 αγώνες της Κ21, αλλά προωθήθηκε από τον Φαν'τ Σιπ στην ανδρική ομάδα.

Παντελής Χατζηδιάκος (Άλκμααρ)




Προέρχεται από τη Ρόδο, όπου γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1997. Βρέθηκε στην Αθήνα και εντάχθηκε στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, ωστόσο το 2011 αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο εξωτερικό. Μετακόμισε στην Ολλανδία για λογαριασμό των ακαδημιών της Άλκμααρ, όπου "ψήθηκε" για περίπου 4 χρόνια, μέχρι το 2015 να προωθηθεί στην πρώτη ομάδα, σε ηλικία 18 ετών.



Μόλις ενηλικιώθηκε, υπέγραψε 3ετές συμβόλαιο με τον ολλανδικό σύλλογο, έχοντας πανηγυρίσει ήδη το πρωτάθλημα Ολλανδίας σε επίπεδο Κ16 και την κατάκτηση της Tweede Divisie (3η τη τάξει κατηγορία του ολλανδικού πρωταθλήματος) με τη Γιονγκ Άλκμααρ, τη δεύτερη ομάδα του συλλόγου. Αν και έκανε ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα τη σεζόν 2015-2016, έγινε βασικό στέλεχος στο κέντρο της άμυνας το 2017-2018, θέση που δεν έχει χάσει μέχρι σήμερα στην 4η δύναμη του ολλανδικού ποδοσφαίρου.



Σε επίπεδο εθνικών ομάδων, η πρώτη εμπειρία του ήταν με την εθνική Ολλανδίας Κ16, με την οποία έκανε μία συμμετοχή το 2012. Παρ' όλα αυτά, το 2014 μεταπήδησε στην Εθνική Ελλάδας Κ17 και το 2018-2019 ήταν στέλεχος της Κ21, μέχρι που ο Φαν'τ Σιπ του έδωσε ντεμπούτο κόντρα στην Ιταλία τον προηγούμενο μήνα με την Ανδρών.
Ζεμπάστιαν Βασιλειάδης (Πάντερμπορν)



Διαφορετική περίπτωση από τους δύο προηγούμενους διεθνείς, αφού δεν έχει γεννηθεί στην Ελλάδα. Είδε το πρώτο φως της ημέρας στο Άουενβαλντ της Γερμανίας τον Οκτώβριο του 1997. Βρέθηκε στις ακαδημίες της Μπάκνανγκ και το 2013 πήγε σε μια μεγαλύτερη ομάδα στο κρατίδιο Βάδη-Βυρτεμβέργη, στην Άλεν. Από το 2015 άρχισε να παίρνει συμμετοχές με την πρώτη ομάδα στη 3. Liga. Τις επόμενες δύο σεζόν είχε 28 και 24 συμμετοχές και το καλοκαίρι του 2018 υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την Πάντερμπορν της Zweiteliga.

Στη δεύτερη κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος τα πήγε περίφημα και με 28 συμμετοχές (6 γκολ), ο δυναμικός μέσος βοήθησε στην άνοδο της ομάδας στη Bundesliga. Φέτος, ο Βασιλειάδης δεν έχει χάσει ούτε λεπτό στις 11 αγωνιστικές της σεζόν.

Όλο αυτό το διάστημα δεν βρέθηκε ποτέ σε κλήσεις κάποιου Γερμανού ομοσπονδιακού προπονητή για "μικρές" εθνικές ομάδες. Αντ' αυτού, ο Φαν'τ Σιπ τον εντόπισε και τον κάλεσε στην Εθνική Ελλάδας για τα παιχνίδια με την Αρμενία και τη Φινλανδία, όπου αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του, έχοντας πάρει το ελληνικό διαβατήριο λόγω των γονιών του.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *