ροή ειδήσεων

Δραματικές ώρες για την οικογένεια του Έλληνα ναυτικού: Έτσι τον άρπαξαν οι 6 οπλισμένοι πειρατές



Συνεχίζεται η αγωνία για την τύχη του 20χρονου Έλληνα δοκίμου αξιωματικού του Εμπορικού Ναυτικού, ο οποίος απήχθη από πειρατές, μαζί με ακόμη τρία μέλη του πληρώματος πλοίου που δέχθηκε επίθεση στο Τόγκο.


Το περιστατικό έλαβε χώρα το μεσημέρι της Δευτέρας και έκτοτε οι απαγωγείς δεν έχουν επικοινωνήσει με την πλοιοκτήτρια εταιρεία. Οι συγγενείς του 20χρονου αγωνιούν καθώς, όπως αποκάλυψε ο πατέρας του, πρέπει να λαμβάνει καθημερινή φαρμακευτική αγωγή, την οποία – φυσικά – δεν έχει μαζί του.


Τις ακτές της Νιγηρίας και του Τόγκο τις «χτενίζουν» ένα γαλλικό πολεμικό πλοίο, ένα αεροσκάφος του στρατού του Τόγκο και περιπολικά της ακτοφυλακής, προκειμένου να εντοπίσουν το κρησφύγετο των πειρατών.

Τρεις από τους πειρατές, με τη βοήθεια σκάλας που είχαν στην κατοχή τους, προσέγγισαν το πλοίο, και άνοιξαν πυρ, βγάζοντας κραυγές. Άρπαξαν τους τρεις ναυτικούς και χάθηκαν μέσα στη νύχτα.

Η οικογένεια του ναυτικού ζει απερίγραπτες ώρες αγωνίας. Το μόνο που θέλει είναι να γυρίσει το παιδί τους.

Το Star βρέθηκε στην οικία του 20χρονου ναυτικού, όπου ο μεγάλος του αδερφός αποκάλυψε ότι έχει τύψεις γιατί εκείνος ήταν που τον ώθησε να ασχοληθεί με τα ταξίδια και τα καράβια.


Τι εκτιμά πρώην μισθοφόρος

Ο Γιάννης Ροβύθης, πρώην μισθοφόρος και Γενικός Διευθυντής εταιρείας φρουρών, μιλώντας στον ΑΝΤ1 διευκρίνισε πως οι πειρατές, συνήθως, έχουν τρεις μεθόδους δράσης.


Η μία είναι η ένοπλη ληστεία, που μπορεί να φτάσει μέχρι και ένα πλιάτσικο. Η δεύτερη, η «απαγωγή» του πλοίου και του πληρώματος αυτού και η τρίτη, αυτή που εφαρμόστηκε στην εν λόγω περίπτωση, η απαγωγή μελών του πληρώματος για λύτρα.

Ο κ. Ροβύθης σημείωσε πως οι απαγωγείς βλέπουν τους ομήρους σαν «κεφάλαιο» και «εφόσον συμμορφώνονται στους κανόνες που τους επιβάλουν, δεν υπάρχει πρόβλημα».

Όπως τόνισε ο ίδιος, «οι πειρατές θα επικοινωνήσουν με εκπροσώπους της εταιρείας, για να ζητήσουν λύτρα. Συνήθως υπάρχει κάποια καθυστέρηση για να μεταφέρουν τους ομήρους σε κάποιο σημείο που θεωρούν ασφαλές και να δημιουργήσουν περαιτέρω αγωνία».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *