ροή ειδήσεων

Στη Ρόδο της ανάπτυξης άστεγοι !



Πίσω από τη λαμπερή βιτρίνα τελικά υπάρχει φτώχεια και ανέχεια στη Ρόδο. Αυτό δείχνει η πραγματικότητα και τα στοιχεία που συγκεντρώνουν οι αρχές δηλαδή ο Δήμος, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και Εργατικό Κέντρο Ρόδου.

Μιλώντας στο skyrodos.gr o πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων κ. Νίκος Τριπολίτης αποκάλυψε πως εννέα συμπολίτες μας δεν έχουν που να μείνουν και κοιμούνται στο δρόμο. Δύσκολο να το πιστέψει κανείς για τη Ρόδο της ευμάρειας του τουρισμού και της ανάπτυξης. Είναι όμως αληθινό αφού η αναφορά του κ.Τριπολίτη επιβεβαιώθηκε.

Μια από τις πρόσφατες περιπτώσεις όπως δήλωσε ο κ. Τριπολίτης ήταν μια γυναίκα καρκινοπαθής με τρία παιδιά. Λόγω οικογενειακών προβλημάτων αναγκάστηκε να κοιμηθεί με τα τρια της παιδιά μέσα στο αυτοκίνητο της. Αυτό έγινε για μια νύχτα καθώς έγινε αντιληπτή από τον κ. Τριπολίτη.

Επίσης στο δρόμο κοιμάται και ένας άνδρας ηλικίας 45 – 50 ετών που έμεινε άνεργος και από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκε χωρίς τίποτε.

Δεν έχει στέγη και φαγητό έχει όταν κάποιος του προσφέρει κάτι . Κάθε βράδυ κοιμάται σε παγκάκι κοντά στο πάρκο του Αγίου Φραγκίσκου.

Στην ίδια κατάσταση είναι και οι υπόλοιποι που δεν έχουν που να στραφούν για να κοιμηθούν και να φάνε καθημερινά. Ορισμένοι εκ των αστέγων έφθασαν σε αυτή την κατάσταση όπως εξήγησε ο κ. Τριπολίτης γιατί όχι μόνο έμειναν άνεργοι αλλά δεν τους καταβλήθηκαν και οι αποδοχές τους.

Ο κ. Νίκος Τριπολίτης θέλοντας να βοηθήσει τους συμπολίτες μας που η ζωή και τα οικονομικά προβλήματα τους οδήγησαν στο περιθώριο έσπευσε τόσο στο Δήμο Ρόδου όσο και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Περιέγραψε τα προβλήματα μίλησε για τα βάσανα των συνανθρώπων μας που έμειναν στο δρόμο.

Στην Περιφέρεια συνομίλησε με το γενικό Γραμματέα κ. Νίκο Παπασταματίου που για τη γυναίκα με τα τρία παιδιά πρότεινε να φιλοξενηθεί στον ξενώνα για τις κακοποιημένες γυναίκες στον Αρχάγγελο. Αυτό έγινε για να της δοθεί η απαραίτητη στήριξη από τους ειδικούς και να προετοιμαστεί για να ενταχθεί στην αγορά εργασίας αν αυτό είναι εφικτό.Ωστόσο η γυναίκα ζήτησε να βρεθεί μια δομή μέσα στην πόλη.

Να σημειωθεί πως η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει παραχωρήσει τη διαχείριση του ξενώνα αστέγων που είχε δημιουργηθεί επί θητείας του κ. Γιάννη Μαχαιρίδη στη Μητρόπολη Ρόδου.

Αυτό σημαίνει πως και στην Περιφέρεια εκεί θα πρέπει να υποβληθούν τα αιτήματα για τη στέγαση των ανθρώπων που δεν έχουν που να στραφούν.

Ο κ. Τριπολίτης τόνισε πως για τους περισσότερους βρήκε στέγη σε ένα ξενοδοχείο. Ωστόσο αυτή η φιλοξενία των άπορων συμπολιτών μας δεν μπορεί να κρατήσει εκεί για πολύ. Έτσι ο κ. Τριπολίτης σε συνεργασία με τις αρχές αναζητά άλλη λύση.

Υπενθυμίζεται πως από Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προσφέρονται τρόφιμα σε οικογένειες που είναι σε δεινή θέση. Τροφή δίνεται και από το Δήμο Ρόδου σε 146 δικαιούχους. Ωστόσο υπάρχουν και άλλοι συνάνθρωποι μας που υποφέρουν και είναι χωρίς στέγη και φαγητό εξαιτίας της ανέχειας.

skyrodos

Σχόλια

  1. Ανώνυμος19/11/19 07:40

    Εσείς οι ροδίτες το μόνο που ξέρετε να κάνετε είναι μόστρα και βιτρίνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/11/19 20:04

      Δεν εχεις άδικο μόστρα βιασμόι κλοπές ναρκωτικά απατεωνιες καφέ και ιδέα αγράμματοι ένα μεγάλο ποσοστό του βρώμικου νησιου

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος19/11/19 14:17

    ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΡΟΔΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΒΛΑΧΟ ΠΑΡΕ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ Κ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΜΕΡΟΣ. ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε χε χάρη που σε προστατεύει η ανωνυμία...αλλιώς θα σου έλεγα εγώ...να πας από κει που ήρθες και ψωμολισουσες να περνάς καλύτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος22/11/19 20:10

    Σας πονάει οταν σας λένε την αλήθεια.. και όχι φιλε δεν είμαι βλάχος... νησιώτης ειμαι και γω.. Αλλά δεν πειράζει.. Θα καταλάβετε εν καιρό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *