ροή ειδήσεων

Οι Τούρκοι ολοκληρώνουν το μίνι αεροπλανοφόρο τους: «Πηγή περηφάνιας στην χώρα μας και στην μπλε πατρίδα»



Κοινή άσκηση Κύπρου Ισραήλ σε όλο το FIR Λευκωσίας

Στην έκδοση δύο παράτυπων NAVTEX προχώρησε η Τουρκία σε Καστελόριζο και Κυπριακή ΑΟΖ, διατηρώντας την ένταση στην περιοχή.

Γράφει ο Μαρίνος Γκασιάμης

Συγκεκριμένα με την NAVTEX 1344/19 δεσμεύει την περιοχή ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελόριζο για ναυτική άσκηση στις 21 Νοεμβρίου και με την NAVTEX 1345/19 περιοχή νοτιοδυτικά της Πάφου και μέσα στην Κυπριακή ΑΟΖ. Μέρος της περιοχής που έχει δεσμεύσει η Άγκυρα εμπίπτει και στο τεμάχιο 6 στο οποίο έχουν συμβόλαια ενεργειακοί κολοσσοί.


Τις NAVTEX έχει εκδώσει ο σταθμός της Αττάλειας που δεν έχει καμιά δικαιοδοσία να το πράξει.





Από χθες βρίσκεται σε εξέλιξη η άσκηση «Ονήσιλος-Γεδεών 2019». Την διενεργούν η Εθνική Φρουρά της Κύπρου και οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ σε όλο το FIR Λευκωσίας και σε περιοχής της Κύπρου.

Στην άσκηση που ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί στις 20 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων θα γίνει χρήση εξοπλισμού και αεροσκαφών τόσο του Ισραήλ όσο και της Εθνικής Φρουράς.

Η άσκηση γίνεται στο πλαίσιο της ετήσιας στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Χθες ο επικεφαλής της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας Ισμαήλ Ντεμίρ προχώρησε στην ανάρτηση στο twitter του βίντεο μιας συνέντευξής του στο CNN Turk στο οποίο προβάλλονται και πλάνα του μίνι αεροπλανοφόρου-ελικοπτεροφόρου Anadolu της Τουρκίας στο οποίο φαίνεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο ναυπηγείο και να έχει «πέσει» στην θάλασσα, ένδειξη πως οι εργασίες σε αυτό είναι σε εξέλιξη με γοργούς ρυθμούς.

Ο Ντεμίρ συνοδεύει την ανάρτησή του με το εξής σχόλιο: «Το Αμφίβιων Πολλαπλών Ρόλων πλοίο Ανατολού θα είναι η πηγή περηφάνιας μας στην χώρα μας και στην μπλε πατρίδα. Παράγουμε τα δικά μας εθνικά πλοία σε πολύ μικρότερο κόστος από τα σύγχρονά τους».


Σχόλια

  1. Ανώνυμος19/11/19 21:14

    ΑΥΤΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΟΙΤΑΖΟΥΜΕς ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΑΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ-ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ--.ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ Δ.Ν.Τ. ΚΑΙ Ε.Ο.Κ. ,ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΣΚΑ ,ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ .ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΟΥΝ ΧΑΛΑΣΜΕΝΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ.-ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΞΕΤΕΛΕΣΑΝ ΝΑ ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΜΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ --ΣΟΜΑΛΙΑ,ΚΟΓΚΟ,ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ,ΠΑΚΙΣΤΑΝ,ΑΒΓΑΝΙΣΤΑΝ,ΙΡΑΚ,ΝΙΓΗΡΙΑ,ΥΠΟΣΑΧΑΡΙΑ ΑΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΣΥΡΙΟΥΣ -ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.-ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΦΤΑΙΤΕ.-ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *