ροή ειδήσεων

Ρόδος: Καμπάνα σε καπνιστή – Τον "κάρφωσε" ο διπλανός του και παρενέβη η αστυνομία



Σε ένα ακόμη πεδίο επιβολής της νομιμότητας με κυρίαρχη την παρέμβαση της αστυνομίας αναδεικνύεται ο νέος αντικαπνιστικός νόμος, οι διατάξεις του οποίοι ευνοούν την προσωπική αντιδικία μεταξύ των πολιτών που φτάνει μέχρι και τη λογική της κατάδοσης.

Σε ένα ακόμη πεδίο επιβολής της νομιμότητας με κυρίαρχη την παρέμβαση της αστυνομίας αναδεικνύεται ο νέος αντικαπνιστικός νόμος, οι διατάξεις του οποίοι ευνοούν την προσωπική αντιδικία μεταξύ των πολιτών που φτάνει μέχρι και τη λογική της κατάδοσης.


Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός καπνιστή στην Ιαλυσό της Ρόδου που δέχθηκε πρόστιμο επειδή κάπνιζε παρανόμως σε εσωτερικό χώρο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η dimokratiki.gr, θαμώνας ενοχλημένος από τον καπνό άλλου θαμώνα, ο οποίος καθόταν σε διπλανό τραπέζι και συνέχισε να καπνίζει παρά τις παρατηρήσεις, κάλεσε την Αστυνομία προκειμένου να καταγγείλει το γεγονός.


Λίγο αργότερα στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί από το Α.Τ. Ιαλυσού για να διαπιστώσουν τι ακριβώς συμβαίνει.


Αφού επιβεβαιώθηκαν ότι τόσο ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, όσο και ο θαμώνας δεν συμμορφώνονται με τις διατάξεις του αντικαπνιστικού νόμου, επέβαλαν πρόστιμα.



Στην επιχείρηση η «καμπάνα» ήταν βαριά αφού επιβλήθηκε το πρόστιμο των 500 ευρώ, ενώ ιδιαίτερα τσουχτερό ήταν και το πρόστιμο για τον θαμώνα, ύψους 50 ευρώ.

Όπως δήλωσε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Θωμάς Σωτρίλλης, παρά τη σοβαρή έλλειψη προσωπικού και το μεγάλο φόρτο εργασίας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΝΑΙ, θα πραγματοποιούνται αιφνιδιαστικοί έλεγχοι τόσο σε δημόσιες υπηρεσίες όσο και σε κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτός είναι ο τρίτος αντικαπνιστικός νόμος που ψηφίστηκε στη Βουλή των Ελλήνων, με τους προηγούμενους δύο να ναυαγούν, αφού δεν εφαρμόστηκαν ποτέ στην πράξη. Ωστόσο εξαρχής αυτό που προκάλεσε ξεχωριστή εντύπωση στη νέα νομοθετική προσπάθεια είναι το γεγονός ότι προβλέπει την ενεργή εμπλοκή της αστυνομίας στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

nooz.gr

Σχόλια

  1. Και καλά του εκανέ αφού δεν υπάκουσε στην παρατήρηση ! Φυσικά υπεύθυνος είναι ο καταστηματάρχης δεν μπορεί ς κύριε να το παιζεις και τσαμπουκας ...και να αναπνέω των καρκίνο σου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος12/11/19 18:14

    Στα μπουζούκια θα πάτε κ. Σωτρίλλη;;; Ή αυτά εξαιρούνται;;;;;; Λόγια..... Λόγια.... Λόγια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος12/11/19 22:30

    Nα πάνε και στην πόλη που σε καφέ όλο τρέλλα κάτω από δέντρα που συχνάζουν και παιδιά γίνεται ο κακός χαμός! Αδιαφορούν για παρατηρήσεις! ΑΣ ΑΡΧΊΖΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ για να σταματήσει ο ψευτοτσαμπουκάς πολλών ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *