ροή ειδήσεων

Ανάσα για ρύθμιση χρεών και ακατάσχετο λογαριασμό



Αυξάνονται οι δόσεις για τα χρέη προς την Εφορία που θα δημιουργηθούν το 2020, όχι όμως και για αυτά του 2019

«Πες μου πότε δημιουργήθηκε το χρέος σου στην Εφορία για να σου πω σε ποια ρύθμιση μπορείς να ενταχθείς». Αυτό θα μπορούσε να είναι το μήνυμα της Εφορίας στους 4.000.000 οφειλέτες που χρωστούν συνολικά 104 δισ. ευρώ και είναι ζήτημα αν από αυτά είναι εισπράξιμα τα 50 δισ. ευρώ, σύμφωνα με αρμόδιους παράγοντες.

Και αυτό διότι, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα», κάποια από τα χρέη προς την Εφορία είτε ρυθμίστηκαν με τις 100 δόσεις την περίοδο του 2015, είτε με τις 120 δόσεις που σταμάτησε να δέχεται αιτήσεις στις 7 Οκτωβρίου 2019, είτε με την τρέχουσα πάγια ρύθμιση των 12 ή 24 δόσεων που αφορά τα χρέη που δημιουργήθηκαν μέσα στο 2019 ή και παλαιότερα, είτε με τη νέα ρύθμιση των 24 ή 48 δόσεων που θα τρέξει από το νέο έτος.

Σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Καραγεώργη Σερβίας στα μέσα της εβδομάδας «κλείδωσαν» τα βασικά χαρακτηριστικά της νέας ρύθμισης που θα περιληφθεί στο φορολογικό νομοσχέδιο και θα φθάνει τις 24 δόσεις από 12 σήμερα για οφειλές που προέρχονται από φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ κ.τ.λ. και τις 48 από 24 για κληρονομιές και έκτακτους φόρους.
Το «κλειδί»

Συγκεκριμένα, από το 2020 όσοι έχουν χρέη στην Εφορία θα μπορούν να τα ρυθμίσουν σε περισσότερες δόσεις σε σύγκριση με σήμερα. Ωστόσο, ο αριθμός των δόσεων δεν θα είναι ίδιος για όλους, καθώς θα εξαρτάται από το ετήσιο εισόδημα του οφειλέτη. Αν το ετήσιο εισόδημα είναι έως 10.000 ευρώ, τότε θα μπορεί να ενταχθεί στον ανώτερο αριθμό δόσεων, τις 24, με ελάχιστη δόση τα 30 ευρώ. Αν όμως το εισόδημα είναι πάνω από 10.000 ευρώ, τότε θα ισχύουν διάφοροι συντελεστές βάσει των οποίων θα προκύπτει το ελάχιστο ποσό που θα πρέπει να καταβάλλει ετησίως ο οφειλέτης. Οπως λένε στο υπουργείο Οικονομικών, θα εφαρμοστεί το σύστημα που «έτρεξε» για τις 120 δόσεις.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *