ροή ειδήσεων

Ακίνητα του δημοσίου σε ιδιώτες για τουριστική αξιοποίηση


Οι προτάσεις του υπουργείου Τουρισμού για την αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται στους επισκέπτες της Αττικής θα συζητηθούν σε ευρεία συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς


Παραχώρηση εγκαταλελειμμένων ή υποβαθμισμένων ακινήτων του Δημοσίου σε ιδιώτες – επενδυτές για αξιοποίησή τους, διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας μουσείων και αρχαιολογικών χώρων με ταυτόχρονη θεσμοθέτηση ενιαίου εισιτηρίου για τους χώρους πολιτιστικού ή τουριστικού ενδιαφέροντος και τη μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας είναι μερικές από τις προτάσεις που θα συζητηθούν σε ευρεία συνάντηση, στην οποία θα συμμετάσχουν όλα τα συναρμόδια υπουργεία.


Την πρωτοβουλία θα αναλάβει το υπουργείο Τουρισμού τις προσεχείς ημέρες, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας από το βήμα της 49ης Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης Μελών της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής & Αργοσαρωνικού. Στη συνάντηση αυτή θα κληθούν εκτός των συναρμόδιων υπουργείων, οι φορείς της Αυτοδιοίκησης και του τουρισμού με στόχο την αναβάθμιση υποδομών και υπηρεσιών αλλά και του αστικού περιβάλλοντος στην Αττική, προκειμένου να καταστεί ελκυστικός τουριστικός προορισμός.


«Η ελκυστικότητα της Αθήνας, ως τουριστικού προορισμού, συνδέεται με ολοκληρωμένες αστικές αναπλάσεις, με την καθαριότητα και την ασφάλεια» επεσήμανε ο κ. Κόνσολας προσθέτοντας ότι «εγκαταλελειμμένα ή υποβαθμισμένα ακίνητα μπορούν να αλλάξουν όψη, μπορούν να αναπτυχθούν ολοκληρωμένες χωρικές επενδύσεις σε υποβαθμισμένες περιοχές. Με την παραχώρηση ακινήτων του δημοσίου σε ιδιώτες-επενδυτές, που, σήμερα, έχουν παραδοθεί στην εγκατάλειψη και στη φθορά του χρόνου».

Ο ίδιος αναφέρθηκε στις περιπτώσεις αναπλάσεων με κατεύθυνση τον πολιτισμό και την ψυχαγωγία, τις λεγόμενες πολιτιστικές συγκεντρώσεις (cultural clustering) «που μεταφράζονται στην μετατροπή υποβαθμισμένων περιοχών με μεταβιομηχανικό χαρακτήρα σε ελκυστικές, ζωντανές γειτονιές με χώρους αναψυχής, πολιτισμού, μέσω της δημιουργίας ενός δικτύου χώρων πολιτισμού και ψυχαγωγίας, αυτό που ονομάζουμε πολιτιστικές διαδρομές».

Η τεχνολογία στην υπηρεσία του τουρισμού


Οι υπόλοιπες προτάσεις που θα τεθούν προς συζήτηση στην ευρεία σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων φορέων είναι με στόχο να δοθεί ώθηση στον τουρισμό της Αττικής είναι:
Διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας μουσείων και αρχαιολογικών χώρων με δράσεις όπως είναι το ενιαίο εισιτήριο που θα περιλαμβάνει επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και ταυτόχρονα μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Εφαρμογές νέων τεχνολογιών για την παροχή υπηρεσιών και χρηστικών πληροφοριών στους επισκέπτες, αλλά και αξιοποίηση του διαδικτύου και των social media στην προβολή και στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος, αφού η κυρίαρχη και διαρκώς αυξανόμενη τάση, είναι να γίνονται κρατήσεις μέσω διαδικτύου.
Ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού που πρέπει να αποτελεί μέρος του Πολυκεντρικού Αστικού Τουριστικού Προτύπου της Αττικής, με προτεραιότητα την κατασκευή ενός σύγχρονου, μεγάλου συνεδριακού κέντρου στην Αττική.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *