ροή ειδήσεων

Ετήσια εκλογική διαδικασία Παν-Ροδιακού συλλόγου Νέας Υόρκης «Απόλλων»



Από αριστερά, στέκονται: Αικατερίνη Φραγκοπούλου, Πέτρος Χατζημιχάλης, Ευαγγελία Πλατέλα, Ειρήνη Χατζημιχάλη. Το νέο ΔΣ από αριστερά, κάθονται: Ελένη Σακέλλη, Πόπη Ζιάγκος, Νίκος Καρτάλης, Σάββας Σωτρίλης (απουσιάζει η Θάλεια Τζώρζη-Βλεπάκη). Φωτογραφία: Μανώλης Κασσώτης


ΑΣΤΟΡΙΑ. Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη χειμερινή συνέλευση του Παν-Ροδιακού συλλόγου Νέας Υόρκης – «Απόλλων», στον συνεδριακό χώρο των Κώων στην Αστόρια της Νέας Υόρκης η οποία ολοκληρώθηκε με την ετήσια εκλογική διαδικασία.

Ο απερχόμενος πρόεδρος του συλλόγου Σάββας Σωτρίλλης, ευχαρίστησε τους παριστάμενους για την προσέλευσή τους, συμπεριλαμβανομένων των προέδρου της Δωδεκανησιακής Ομοσπονδίας Αμερικής, Μαρία Μαραγκού (Κάλυμνος), Ευαγγελία Καμμά (πρόεδρος του Συλλόγου Συμαίων η «Αίγλη»), Μανώλη Κασσώτη (Κάρπαθος – πρόεδρος του Εθνικού Δωδεκανησιακού Συμβουλίου Αμερικής), Δημοσθένης Τριανταφύλλου (Νίσυρος – πρόεδρος του Ινστιτούτου Δωδεκανησιακών Μελετών) και του δασκάλου Τιμολέων Κόκκινου, “που μας τίμησαν με την παρουσία τους”. Στον απολογισμό του ο Σάββας Σωρτίλλης αναφέρθηκε στο έργο του απερχομένου Δ.Σ, αλλά τόνισε ότι μετά από μια δεκαετία ήρθε η ώρα της νέας γενιάς να παραλάβει τη σκυτάλη του συλλόγου.

Ακολούθησε η ετήσια οικονομική ενημέρωση από τον απερχόμενο ταμεία Πέτρο Χατζημιχάλη και η γενική ενημέρωση από τον απερχόμενο Γενικό Γραμματέα Νίκο Καρτάλη, με εκτενείς αναφορές στις δράσεις του Παν-Ροδιακού συλλόγου όπως εκφράστηκαν στο γενικό συνέδριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Βαλτιμόρη στις 4-6 Οκτωβρίου 2019, συμπεριλαμβανομένων θεμάτων όπως η παραχώρηση από τον Δήμο Ρόδου, προς αξιοποίηση παραθαλάσσιου χώρου στα Κολύμπια, η δωρεά του Αγάλματος του Δωριέα από τον Σύλλογο στο νησί της Ρόδου και η ίδρυση δυο νέων συλλόγων κάτω από την αιγίδα του Παν-Ροδιακού – του Συλλόγου Ρόδιων Επιστημών και Επαγγελματιών και του Συλλόγου Φοιτητών Ρόδου.Ο νέοεκλεγείς πρόεδρος με άλλους προέδρους Δωδεκανησιακών οργανώσεων, από αριστερά: Μανώλης Κασσώτης, Μαρία Μαραγκού, Νίκος Καρτάλης, Ευαγγελία Καμμά, Δημοσθένης Τριανταφύλλου. Φωτογραφία: Καλλιόπη Ζιάγκος

Επίσης έγινε αναφορά στις δυο σημαντικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στα κέντρα Ελληνικών σπουδών Παιδεία (12-13 Οκτωβρίου 2019), στο Κονέκτικατ: την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τα 100 χρόνια από το λεγόμενο Αιματηρό Πάσχα και την τιμητική εκδήλωση για την ιστορία της Εβραϊκής κοινότητας στη Ρόδο κατά την οποία την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη, Κωνσταντίνος Κούτρας.

Ακολούθησε η εκλογική διαδικασία με την ομόφωνη εκλογή του νέου Δ.Σ. με την ακόλουθη σύνθεση: πρόεδρος Νίκος Καρτάλης, αντιπρόεδρος Καλλιόπη Ζιάγκος, γενικός γραμματέας Ελένη Σακέλλη, ταμίας Θάλεια Τζώρζη-Βλεπάκη και σύμβουλοι Αικατερίνη Φραγκοπούλου, Σάββας Σωτρίλλης, Πέτρος Χατζημιχάλης, Ευαγγελία Πλατέλα, και Ειρήνη Χατζημιχάλη.

Ο νέος πρόεδρος Νίκος Καρτάλης ευχαρίστησε το προηγούμενο σχήμα για την εμπιστοσύνη του, αλλά κυρίως για το ζωτικής σημασίας έργο τους, οπού σε δύσκολους καιρούς, κατάφεραν και κρατήσαν το σύλλογο όρθιο και ζωντανό. Το νέο Δ.Σ. έδωσε το στίγμα του θέτοντας τον πρώτο και κύριο στόχο για την επόμενη χρονιά, που δεν είναι άλλος από την συσπείρωση των Ρόδιων ομογενών και τη δικτύωση τους σε όλους τους τομείς μέσω του συλλόγου.

Η ημέρα ολοκληρώθηκε με την πρώτη επαφή του νέου Δ.Σ. με τον πρόεδρο του Παν-Ροδιακού Συλλόγου κ. Ηλία Τομάζο και τον επίτιμο πρόεδρο κ. Χρήστου Κωτιάδη, οπού σε ζεστό κλήμα πραγματοποιήθηκε η πρώτη επαφή και γνωριμία με το νέο σχήμα και συζητήθηκε η περεταίρω συνεργασία του τμήματος της Νέας Υόρκης με την κεντρική έδρα.

ekirikas

Σχόλια

  1. Ανώνυμος22/11/19 13:08

    καλό θα ήταν ο Δήμος και η Περιφέρεια να στείλει κάποιον εκπρόσωπο στις εκλογές. Πως να το κάνουμε οι υπεύθυνοι του Τουρισμού δεν θα πάνε κάποιο ταξιδάκι παραπάνω ;; Έτσι για το καλό μας δηλαδή

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *