ροή ειδήσεων

Ρόδος: πανό για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου σε ημίχρονο αγώνα μπάσκετ



Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου το Παλέ ντε Σπορ της Καλλιθέας Ρόδου πλημμύρισε με μουσική και χορούς της αλησμόνητης πατρίδας, στο πλαίσιο αγώνα μπάσκετ μεταξύ Κολοσσού και Ηρακλή. Στο ημίχρονο του αγώνα χορευτές από το Σύλλογο Ποντίων Ρόδου «Ο Διγενής» μπήκαν στο γήπεδο με τις ποντιακές τους φορεσιές και ξεσήκωσαν τους θεατές.



(Φωτ.: Λευτέρης Τσαουσίδης)


Στην άκρη του γηπέδου κάποια μέλη του σωματείου κρατούσαν πανό για τα 100 χρόνια από τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

«Η ιδέα ήταν δική μου. Ως Πόντιος μίλησα με τον τοπικό ποντιακό σύλλογο (στον οποίο είμαι μέλος πλέον), και συγκεκριμένα με τον πρόεδρο Χρήστο Τοπκαρά και τον χοροδιδάσκαλο Δημήτρη Τάσκου, ώστε να τιμήσουμε στον αγώνα τα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων» ανέφερε στο pontos-news.gr ο προπονητής του Κολοσσού, Λευτέρης Τσαουσίδης.


(Φωτ.: 12sports.gr)

Σύμφωνα με τον προπονητή, η εμφάνιση του χορευτικού συνοδεύτηκε από παρατεταμένο χειροκρότημα από τους δεκάδες θεατές. «Μπορεί η ομάδα μου να έχασε για δύο μόλις πόντους, αλλά ότι ακούστηκε η ποντιακή λύρα σε ένα μέρος που δεν φανταζόμουν ποτέ με έκανε να ανατριχιάσω από υπερηφάνεια» κατέληξε ο Λ. Τσαουσίδης.

Ελένη Κάλλη
pontos-news.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *