ροή ειδήσεων

Τουρκία: Απελάσαμε «Ελληνίδα που είχε σχέση με τζιχαντιστές» - Τι αναφέρουν οι ελληνικές Αρχές



Το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε την απέλαση Ελληνίδας πολίτη για την οποία ισχυρίζεται ότι έχει σχέση με τζιχαντιστές.


Οι ελληνικές Αρχές ωστόσο διευκρινίζουν – σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομικής συντάκτριας του CNN Greece - ότι η 50χρονη Ελληνίδα δεν τους έχει απασχολήσει ποτέ στο παρελθόν, σε σχέση με τους ξένους μαχητές που πολεμούν στη Συρία.

Συγκεκριμένα, πηγές των Αρχών ασφαλείας στην Ελλάδα ανέφεραν στο CNN Greece ότι πρόκειται για 50χρονη Ελληνίδα, παντρεμένη με Σύρο πολίτη, η οποία ζούσε για πολλά χρόνια στην Τουρκία και ζήτησε η ίδια τον επαναπατρισμό της.

Το όνομά της, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν βρίσκεται σε καμία λίστα τρομοκρατών και δεν εκκρεμεί εις βάρος της στη χώρα μας καμία δίωξη.

Από την πλευρά του ωστόσο το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας έκανε λόγο για «απέλαση Έλληνα πολίτη ο οποίος ήταν ξένος τρομοκράτης μαχητής».

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΣ αναφέρει: «Συνεχίζεται η προώθηση των ξένων τρομοκρατών μαχητών στις χώρες τους. Στο πλαίσιο αυτό απελάθηκε σήμερα στη χώρα του ένας ξένος τρομοκράτης μαχητής πολίτης της Ελλάδος».


H ανακοίνωση αυτή προκάλεσε έκπληξη στις ελληνικές Αρχές, δεδομένων των στοιχείων που διαθέτουν για τη γυναίκα αυτή.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *