ροή ειδήσεων

ΡΟΔΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ: Ανεπιθύμητες οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ στα λιμάνια και τα αεροδρόμια της χώρας


Ανακοίνωση για την παρουσία του αμερικανικού πολεμικού πλοίου «USNS CARSON CITY» που βρίσκεται στο λιμάνι της Ρόδου, εξέδωσε η Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης. Παράλληλα, καλεί τους εργαζόμενους, τους προοδευτικούς ανθρώπους, τους μαζικούς φορείς στην εκδήλωση που διοργανώνει την Τετάρτη 11 Δεκέμβρη, στις 6.30 μ.μ. στο Νεστορίδειο Μέλαθρο, με θέμα «Η ιμπεριαλιστική εμπλοκή και οι επικίνδυνες εξελίξεις στο Αιγαίο και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο» και ομιλητή τον Σταύρο Τάσσο, πρόεδρο της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).

Στην ανακοίνωση επισημαίνει πως καθόλου τυχαία δεν είναι η παρουσία του πολεμικού πλοίου των ΗΠΑ στα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και της Σύρου το προηγούμενο διάστημα και δηλώνει απερίφραστα πως «είναι ανεπιθύμητες στα λιμάνια, τα αεροδρόμια της περιοχής μας οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ, που συμμετέχουν στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και μακελεύουν τους λαούς της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής» και καλεί σε συστράτευση με το αντιιμπεριαλιστικό, φιλειρηνικό κίνημα ώστε να μην υπάρξει καμία εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου και να αποδεσμευτεί η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στο λιμάνι της Ρόδου βρίσκεται από την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου το αμερικανικό πολεμικό πλοίο "USNS CARSON CITY". Το συγκεκριμένο πλοίο έρχεται για 2η φορά στη Ρόδο σε διάστημα 2 μηνών (18 Οκτωβρίου η πρώτη φορά). Αυτή τη φορά όμως, σύμφωνα με δημοσιεύματα πρόκειται να μείνει εδώ για τουλάχιστον 15 μέρες.

Το πλοίο αυτό είναι ένα από τα ειδικευμένα σκάφη του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, ειδικά σχεδιασμένο για επιχειρήσεις ελικοπτέρων, μπορεί να μεταφέρει μεγάλο αριθμό στρατιωτών. Είναι εφικτό να φορτωθούν οχήματα, άρματα μάχης ακόμα και ελικόπτερα συγκεκριμένου μεγέθους, ενώ λόγω της κατασκευής του μπορεί να αποβιβάσει εύκολα και γρήγορα ακόμα και σε περιοχές χωρίς τις κατάλληλες υποδομές.

Πριν έρθει για 2η φορά στο λιμάνι της Ρόδου, φαίνεται ότι το εν λόγω πολεμικό πλοίο έκανε δυο ακόμα στάσεις, η μία στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και η άλλη στο λιμάνι της Σύρου.

Καθόλου τυχαία δεν είναι η παρουσία του. Αφ' ενός στην Αλεξανδρούπολη, λίγες μέρες μετά την ανέλκυση του ναυαγίου "ΟΛΓΑ" από αμερικανικά κεφάλαια (το οποίο εμπόδιζε σε μεγάλο βαθμό την παρουσία των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή), σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για τη συνεργασία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και του αμερικανικού στρατού -σύμφωνα με διοικητή των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη- και την ολοένα μεγαλύτερη αξιοποίηση του λιμανιού αυτού της Βόρειας Ελλάδας, που βρίσκεται σε κομβικό σημείο, από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

Αφ' ετέρου στη Σύρο, λίγες μόνο μέρες μετά την επίσημη παράδοση του ναυπηγείου του Νεωρίου στον αμερικανικό επιχειρηματικό όμιλο ΟΝΕΧ, αποδεικνύεται περίτρανα ότι οι επενδυτικοί σχεδιασμοί συμβαδίζουν με τους στρατιωτικούς σχεδιασμούς στην περιοχή και η Σύρος χρησιμοποιείται ήδη σαν μια άτυπη αμερικανική βάση.

Η Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης καταγγέλλει την παρουσία του πολεμικού πλοίου των ΗΠΑ στο λιμάνι της Ρόδου. Δηλώνει απερίφραστα πως είναι ανεπιθύμητες στα λιμάνια, τα αεροδρόμια της περιοχής μας οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ, που συμμετέχουν στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και μακελεύουν τους λαούς της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Μεγάλες είναι οι ευθύνες τόσο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που βάθυνε την εμπλοκή της χώρας μας σε αυτούς τους σχεδιασμούς και ξέπλυνε τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, όσο βέβαια και της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, που με την πρόσφατη ανανέωση, ενίσχυση και επέκταση της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για τις στρατιωτικές βάσεις, μετατρέπει τη χώρα μας σε προκεχωρημένο πολεμικό ορμητήριο για τις ανάγκες των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και ταυτόχρονα την καθιστά στόχο σε ενδεχόμενη πολεμική αντιπαράθεση, όπως προκύπτει από επίσημες δηλώσεις αξιωματούχων της Ρωσίας και του Ιράν.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους προοδευτικούς ανθρώπους, τους μαζικούς φορείς να συζητήσουμε για όλα αυτά στην εκδήλωση που διοργανώνει η Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης με θέμα "Η ιμπεριαλιστική εμπλοκή και οι επικίνδυνες εξελίξεις στο Αιγαίο και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο" την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019, στις 18.30, στο Νεστορίδειο Μέλαθρο, με ομιλητή τον Σταύρο Τάσσο, πρόεδρο της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).

Συστρατευόμαστε με το αντιιμπεριαλιστικό, φιλειρηνικό κίνημα για να παλέψουμε για:


Καμιά συμμετοχή, καμία εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.


Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Καμία νέα βάση να μη δημιουργηθεί στη χώρα μας.


Αποδέσμευση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του».

902.gr

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *