ροή ειδήσεων

Πειρατική ενέργεια Τούρκων στην κυπριακή ΑΟΖ. Παράνομη νηοψία σε πλοίο υπό σημαία Παναμά



Πειρατική τουρκική ενέργεια στην κυπριακή ΑΟΖ – Τούρκοι ανέβηκαν σε πλοίο υπό σημαία Παναμά και πραγματοποίησαν παράνομη νηοψία

Οι πληροφορίες από την Αθήνα αναφέρουν ότι λίγο μετά το μεσημέρι Τούρκοι αξιωματικοί ανέβηκαν σε υπό σημαία Παναμά ωκεανογραφικό σκάφος που έπλεε στην κυπριακή ΑΟΖ, ζητώντας τα χαρτιά των μελών του πληρώματος, πραγματοποιώντας ουσιαστικά παράνομη νηοψία.



Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων ο Alpha Κύπρου και ο δημοσιογράφος Χριστόφορος Χριστοφή, πρόκειται για το ωκεανογραφικό σκάφος Ocean Link, του οποίου Καπετάνιος είναι Έλληνας και το οποίο είναι εφοδιασμένο με υψηλής τεχνολογίας ωκεανογραφικά μηχανήματα.

Προορισμός του πλοίου που απέπλευσε από το λιμάνι του Λαυρίου είναι η Χάιφα και πλέει κοντά στο τουρκικό γεωτρύπανο Γιαβούζ. Δεν αποκλείεται αυτός να ήταν ο λόγος που αποτέλεσε στόχο και οι Τούρκοι να προέβησαν στην πειρατική ενέργεια.

Όπως μετέδωσε στο ρεπορτάζ του ο Alpha, το ΚΣΕΔ μέχρι αυτή την ώρα δεν έλαβε κάποιο σήμα. Διπλωματικές πηγές από την Ελλάδα πάντως κάνουν λόγο για άνευ προηγουμένου προκλητική ενέργεια των Τούρκων που προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα από τις δια ασυρμάτου παρενοχλήσεις.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *