ροή ειδήσεων

Δήμαρχος Καστελορίζου: Δεν φοβόμαστε τον Ερντογάν



Το Καστελόριζο εξαφανίστηκε - εσχάτως- από τους τουρκικούς χάρτες. Παρόλα αυτά το νησί δεν τρομοκρατείται ούτε εκφοβίζεται, όπως δηλώνει ο δήμαρχός του.

Νίκος Γιαννόπουλος

Πως είναι άραγε να υπηρετείς ως δήμαρχος σε ένα ελληνικό νησί το οποίο ο γείτονάς σου, η Τουρκία δηλαδή, έχει εξαφανίσει από τους χάρτες που διαδίδει σε κάθε επίσημο ή μη φορέα.



Ο Γιώργος Σαμψάκος, ο δήμαρχος Καστελορίζου, έχει αυτό το "προνόμιο" να υπηρετεί σε ένα ελληνικό το οποίο με κάθε τρόπο διεκδικεί η Τουρκία.

Αλλά επειδή έχει γνώση του πράγματος και μεγάλη πείρα από ανάλογες καταστάσεις με τους γείτονες δεν νιώθει ούτε φόβο, ούτε πίεση.

"Δεν φοβάμαι και το κλίμα εδώ μπορώ να σας πω ότι είναι πολύ ήρεμο" δηλώνει στο Νews 24/7 ο κ. Σαμψάκος από το πιο ακριτικό νησί της Ελλάδας που απέχει μόλις 1,25 ναυτικά μίλια από τις τουρκικές ακτές.Καστελόριζο EUROKINISSI

"Μπορώ να σας πω δε ότι το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι το μεταναστευτικό-προσφυγικό. Στο νησί υπάρχουν περίπου 70 μετανάστες, σήμερα μόνο ήρθαν 5-6. Δεν υπάρχει δομή στο νησί και οι άνθρωποι, μέχρι να φύγουν για Ρόδο ή για Πειραιά, μένουν το δρόμο" συνεχίζει.

"Προκλήσεις από την άλλη πλευρά δεν υπάρχουν εδώ, ούτε έχουμε παρατηρήσει κάτι. Αναμένουμε βέβαια και εμείς τη συνάντηση του κυρίου Μητσοτάκη με τον Ερντογάν. Συμφέροντα είναι όλα, δεν έχουμε αυταπάτες. Είμαστε απολύτως ήρεμοι και περιμένουμε τα αποτελέσματα" σπεύδει να συμπληρώσει.

Καταλήγοντας τονίζει: "Η Τουρκία εκβιάζει για το προσφυγικό, αυτό κάνει πάντα τα τελευταία χρόνια. Θέλει και άλλα χρήματα, αυτό είναι φανερό. Αλλά για πόσο ακόμα θα το κάνει;".

Οπως διαπιστώνετε, οι ακρίτες παραμένουν απολύτως ψύχραιμοι. Η καθημερινότητα στο Καστελόριζο συνεχίζεται απρόσκοπτα, η ζωή δεν κάνει διαλείμματα για την επικαιρότητα. Το Λονδίνο, όπου θα συναντηθούν Μητσοτάκης-Ερντογάν, φαντάζει πολύ μακρινό σ' αυτήν την εσχατιά του ελληνισμού.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *