ροή ειδήσεων

ΟΙ ΜΚΟ ΤΩΝ «ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΩΝ»: «ΟΧΙ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ. ΝΑΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ»

(μέρος 3ο με αφορμή της αλλαγές στο ΚΕΘΕΑ)



Θα ζητήσουμε συγνώμη για το μέγεθος του άρθρου, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να τεκμηριώσουμε τα λεγόμενα μας, ώστε να μη μείνει καμιά αμφιβολία στους καλοπροαίρετους πολίτες και για να μην πουν κάποιοι πολιτικοί "εγώ δεν ήξερα".
Κατά την ανάγνωση του, απαγορεύεται αυστηρά το κάπνισμα. Όσοι διαπιστώσουν το αντίθετο να καλέσουν το 1142.
Ξεχάστε την εποχή, που κάποιοι συζητούσαν για τον διαχωρισμό μαλακών και σκληρών ναρκωτικών. Τώρα, βρισκόμαστε στο "μετά". Στην εποχή μετά τις νεωτερικές αστικές αξίες. Ζούμε την Ύβρι με την αρχαιοελληνική σημασία της λέξης.

Μπορεί ο ανθυγιεινός υπουργός «Υγείας»(;) να αποφεύγει τη σαφήνεια, ως προς τους σκοπούς του. Μπορεί οι βουλευτές της ΝΔ και της «Ελληνικής» (;) Λύσης να ψήφισαν, χωρίς να είναι ξεκάθαρο αν ξέρουν τι ψήφισαν, όμως ο διορισμός, από τον υπουργό, ως αντιπροέδρου, μιας οπαδού του δικαιώματος ελεύθερης χρήσης ναρκωτικών δείχνει πού το πάνε όσοι είναι γνώστες.

Οι «εντολείς» τους, πάντως, ξέρουν πού το πάνε και το λένε φωναχτά. Ο φίλος της αντιπροέδρου ναρκοφεμινίστριας του ΚΕΘΕΑ, κ. Λεομπίλλα, κ. Γρηγόρης Βαλλιανάτος, σε συνομιλία του με υπερασπιστή του ρόλου του ΚΕΘΕΑ φαίνεται να ξέρει ποιος είναι ο ρόλος του νεοδιορισμένου Δ.Σ.:



Ο κύριος Βαλλιανάτος γνωρίζει, ΔΙΟΤΙ, όπως θα δούμε πιο κάτω, έχει συμμετάσχει στις διαδικασίες υλοποίησης του σχεδίου. Γνωρίζει πως με το νέο Δ.Σ. έρχεται το τέλος της «σκατένιας» θεραπείας.

Εμείς, πάντως, είμαστε βέβαιοι ότι κάτι σαν διαδικασία απεξάρτησης θα παραμείνει, για τα μάτια του κόσμου, αλλά το ΚΕΘΕΑ, ως ότου διαλυθεί οριστικά, προορίζεται να γίνει άλλο ένα Shooting Center (Κέντρο χτυπήματος ενέσεων), εξωραϊσμένο στη Νέα Γλώσσα σαν «Κέντρο Ελεγχόμενης Χρήσης Ναρκωτικών».

Με τι θα αντικατασταθεί η θεραπεία είναι, επίσης, δηλωμένο από την νεόκοπη οργάνωση των «ομότιμων χρηστών». Μία σειρά από οργανώσεις, που εμφανίζονται ως οργανώσεις χρηστών και συμπαθούντων, ενώθηκαν το 2016 και ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους σε συνέντευξη τύπου στις 27/6/2017 με αφορμή τη «μέρα κατά των ναρκωτικών». Το όνομα τους «Δίκτυο Ομοτίμων Χρηστών Ψυχοδραστικών Ουσιών» με την υποστήριξη των μη κυβερνητικών οργανώσεων «Διογένης» Διάλογος Πολιτικής για τα Ναρκωτικά, «Θετική Φωνή», «Κέντρο Ζωής», «Προμηθέας» και «Praksis». Ο τίτλος είναι μετάφραση από ομοιόμορφες πρωτοβουλίες που ξεφύτρωσαν ξαφνικά και τυχαία σε όλο τον κόσμο. Κεντρικό τους σύνθημα: «”Υποστήριξη! Όχι Τιμωρία”. Ο Πόλεμος κατά των Ναρκωτικών απέτυχε. Ο αγώνας για τα δικαιώματα των χρηστών άρχισε»[i].

Το «δικαίωμα των χρηστών» είναι η ελεύθερη χρήση ναρκωτικών, αλλά στην Ελλάδα το ξεκινάνε μαλακά, ζητώντας τη διάθεση σε χρήστες υποκατάστατων ναρκωτικών.



Αυτό που δεν λένε με σαφήνεια είναι ότι τέτοιου είδους ουσίες ήδη διακινούνται από τον κρατικό ΟΚΑΝΑ μέσω των νοσοκομείων και κατόπιν ιατρικής συνταγής[ii]. Το κράτος φροντίζει και για αυτούς, που δεν θέλουν/δεν μπορούν να απεξαρτηθούν και τους χορηγεί ουσίες, που αποτρέπουν τον θάνατο από υπερβολική δόση.

Αυτοί, όπως βλέπουμε στην εικόνα, το παρουσιάζουν σαν αίτημα. Φαίνεται σαν να χτυπάνε πόρτες ανοιχτές, αλλά αυτό που πραγματικά θέλουν είναι να φύγει η διακίνηση από το κράτος και τους γιατρούς και να περάσει στις ΜΚΟ, κάτι το οποίο θα συμβεί με τα ShootingCenters και τις κινητές μονάδες διανομής, τη λειτουργία των οποίων διεκδικούν [iii]



Μερικές υποθέσεις εργασίας, που θα μπορούσε να είναι περισσότερες. Τους συλλογισμούς βασίζουμε στη διεθνή εμπειρία και στις καταγεγραμμένες προθέσεις των ΜΚΟ:

Στον αρχικό σχεδιασμό τους, υποτίθεται ότι στις κινητές μονάδες, οι χρήστες θα μπορούν να παίρνουν με καθαρά σύνεργα τα ναρκωτικά που θα φέρνουν από την πιάτσα. Ακόμα και αν αυτά είναι νοθευμένα και πάθουν κάποιες επιπλοκές, θποτίθεται ότι θα μπορούν να πάρουν πρώτες βοήθειες. Στον ρευστό κόσμο των "κανονισμών" του νέου σχεδίου, εφόσον αφήνουμε κάποιον να παίρνει κάποια παράνομη ουσία σε χώρο που του προσφέρουμε και ενώ κινδυνεύει από τις ύποπτες ουσίες της πιάτσας, τι καλύτερο από το να "νομιμοποιήσω" τις ουσίες και να τις παίρνουν και ανόθευτες; Όλη η συζήτηση των "ομότιμων" περιστρέφεται γύρω από την αποφυγή θανάτου, που οφείλεται στην κακή ποιότητα και στην υπερβολική δόση. Θα ελέγχουν την υπερβολική δόση και θα αδιαφορούν για την άλλη αιτία θανάτων; Με μόνο το κίνητρο της καθαρής σύριγγας θα δέχονται να πλησιάζουν στις ελεγχόμεενες μονάδες; Κουφό ακούγεται.

Αν περάσουμε στη χορήγηση ναλοξόνης και οποιουδήποτε άλλου χημικού υποκατάστατου ναρκωτικών, χωρίς συνταγή γιατρού, όπως επιδιώκουν οι "ομότιμοι", ποιος θα εμποδίσει την εκθετική αύξηση χρηστών; Ο καθένας, που θέλει να "δοκιμάσει" τη νέα εμπειρία θα πλησιάζει το βαν της κινητής μονάδας και θα ζητά την "ψυχοδραστική ουσία" της αρεσκείας του. Και κάπως έτσι θα καταλάβουμε ότι η "Ελεγχόμενη Χορήγηση" είναι ένα ακόμα παραμύθι. Σα να λέμε ότι το ναρκωτικό δεν είναι ναρκωτικό, αλλά "ψυχοδραστική ουσία". Βαφτίζουμε το κρέας "ψάρι" και το τρώμε στους καιρούς της νηστείας. Ποιος θα ελέγξει το ανεξέλεγκτο, χωρίς συνταγή γιατρού; Ποιος θα εμποδίσει το νέο λαθρεμπόριο; Αυτοί, που υπερασπίζονται το "δικαίωμα στη χρήση" και ζητούν απελευθέρωση, για να το διακινούν οι ίδιοι;

Οι κανόνες τους υπάρχουν για να τους παραβιάζουν και να τους αλλάζουν, "αφού απέτυχαν". Δηλαδή, αφού φροντίσουν οι ίδιοι να αποτύχει ό,τι τους εμποδίζει να φτάσουν στον χιλιοειπωμένο στόχο τους, επειδή κάποιοι πολιτικοί δειλιάζουν να πουν τα πράγματα με το όνομα τους, παρ' όλο που ψηφίζουν ό,τι τους λένε.

Και στα σχολεία, τα ναρκωτικά θα είναι ναρκωτικά, αφού "έχουμε χάσει τον πόλεμο".

Ας μην περιμένουμε το Θεό να βάλει το χέρι του.

-----

Οι πολιτικοί θα διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους και θα λένε ότι «υπερβάλλετε, γιατί δεν είναι έτσι τα πράγματα», ως ότου εδραιωθεί η ελεύθερη διακίνηση χημικών και άλλων ναρκωτικών και φανεί ο πραγματικός σκοπός. Όταν, όμως, τα ναρκωτικά θα έχουν μπει σε βιομηχανική παραγωγή και θα υπάρχουν στα περίπτερα, στα φαρμακεία, στα μεγαλοκαταστήματα και - γιατί όχι; - στα σχολικά κυλικεία, θα είναι αργά για το λαό και τα παιδιά του. Θα υπάρχουν και ισχυρά οικονομικά συμφέροντα. Όπως και σε κάθε άλλη καταστροφική για τη φύση και τον άνθρωπο παραγωγική δραστηριότητα, θα βγάλουν μπροστά τους εργαζόμενους, που «θα χάσουν τη δουλειά τους».

Επειδή οι πολιτικοί που ψηφίζουν κάνουν πως δεν βλέπουν, στρουθοκαμηλίζοντας, εμείς θα συνεχίσουμε να δείχνουμε τους σκοπούς της Νέας Διεθνούς των ναρκωτικών με δικά τους λόγια. Ακολουθούν αποσπάσματα από την παρουσίαση της πρώτης τους δημόσιας εκδήλωσης, παρμένα από φιλικά ηλεκτρονικά μέσα.

Ο σκοπός τους είναι ξεκάθαρος και η πρώτη φάση είναι η εμπλοκή τους στη λήψη αποφάσεων:

«Για την υλοποίηση αυτής της επιδίωξης (το Δίκτυο) θέτει ως προτεραιότητα την ενεργή συμμετοχή των ίδιων των ανθρώπων που κάνουν χρήση ψυχοδραστικών ουσιών σε όλες τις βαθμίδες λήψης αποφάσεων. Δεσμευόμαστε να αξιολογήσουμε όλες τις δομές και τα προγράμματα που μας αφορούν»[iv].

Ο εντολοδόχος υπουργός τους, κ. Κικίλιας και η Βουλή των Ελλήνων(;) ξεκίνησαν να υλοποιούν το αίτημα τους και η θεσμοθέτηση των Shooting Centers και η θέση του αντιπροέδρου στο ΚΕΘΕΑ είναι τα πρώτα βήματα. Στη συνέχεια, οι ίδιοι μας περιγράφουν ποια είναι τα επόμενα.

Πριν ακόμα υλοποιηθεί το πρώτο βήμα, είχαν ξεκινήσει να προπαγανδίζουν την ελεύθερη διακίνηση ναρκωτικών. Ο φιλικά προσκείμενος αρθρογράφος, που παρουσίαζε την πρώτη τους δημόσια εμφάνιση το 2017, έγραφε, απηχώντας τις απόψεις του Δικτύου:

«[...] προσωπικά βρίσκω λαθεμένη και την "πυρά" που συχνά-πυκνά στήνεται στα ΜΜΕ για τους εμπόρους ουσιών που ωστόσο δεν κάνουν κάτι διαφορετικό από τους εμπόρους οποιουδήποτε άλλου είδους, να ανταποκρίνονται δηλαδή σε μια τεράστια ζήτηση που είναι από δύσκολο μέχρι αδύνατο να καλυφθεί αλλιώς».

Τούτος σχολιαστής / αρθρογράφος είπε ευθέως αυτό που άλλοι των ΜΚΟ το λένε εμμέσως, περιφραστικά ή με υπονοούμενα. Π.χ. λένε «ο πόλεμος κατά των ναρκωτικών είναι πόλεμος κατά ανθρώπων», χωρίς να διευκρινίζουν αν «οι άνθρωποι» είναι χρήστες ή έμποροι. Οι έμποροι ναρκωτικών είναι απλώς έμποροι, όπως όλα τα άλλα ευυπόληπτα επαγγέλματα. Η ανάλγητη κορύφωση της θεωρίας των "ατομικών δικαιωμάτων", της "ελεύθερης επιλογής" και της "ελεύθερης" αγοράς: Ακόμα και το παιδί στο σχολείο πρέπει να έχει ελεύθερη επιλογή, η οποία τυχαίνει να δημιουργεί τεράστια ζήτηση ναρκωτικών!!! Το παιδί ξέρει τι θέλει και πρέπει να έχει το ατομικό δικαίωμα της επιλογής του θανάτου του! (Θα δούμε πιο κάτω ότι αυτά τα παραμύθια περί "ελεύθερης επιλογής", "δικαιωμάτων" κλπ δεν ισχύουν για όλους. και πάντα. Ισχύουν μόνο στις περιπτώσεις εκείνες, που ο τζίρος και η χρήση ναρκωτικών αυξάνετα. Όσοι είναι αντίθετοι, δεν έχουν δικαίωμα να ομιλούν και να υπερασπίζονται το αντίθετο).

Και ο ίδιος συνεχίζει: «Λέμε ότι οι έμποροι των "σκληρών" ειδικά πουλάνε θάνατο, όμως το ίδιο κάνουν και οι έμποροι όπλων χωρίς να ακούμε να φυλακίζεται κανείς γι΄αυτό». Και το άρθρο επιμένει στην υπεράσπιση των εμπόρων, που δεν πρέπει να φυλακίζονται:

«Η λύση οπότε δεν είναι να στείλουμε όσους περισσότερους εμπόρους μπορούμε στα κάγκελα ή στο απόσπασμα όπως κάνει στις Φιλιππίνες ο Ντουάρτε π.χ. γιατί σύντομα – και νομοτελειακά - άλλοι θα πάρουν τη θέση τους. Με ό,τι, επιπλέον, συνεπάγεται αυτό για την υγεία των χρηστών αλλά και τη δημόσια υγεία, εφόσον φυσικά το πρώτο μέλημα ενός λαθρέμπορου δεν είναι η ποιότητα. Μόνο η υπό προϋποθέσεις νομιμοποίηση όλων των ουσιών θα μειώσει αποφασιστικά το λαθρεμπόριό τους κι όλο το έγκλημα που συνδέεται μαζί του». Και κλείνει με μία ωραία φιλοσοφική διαπίστωση:

«Καιρός το είδος μας να ενηλικιωθεί και όσο αφορά την αντιμετώπιση ουσιών οι οποίες σύμφωνα με τις υπάρχουσες ιστορικές μαρτυρίες φαίνεται ότι το συνοδεύουν σχεδόν από γεννησιμιού του, “αρωγοί” ενίοτε στον πόνο, τον έρωτα, τη δουλειά, τη διασκέδαση αλλά και στους φιλοσοφικούς και υπαρξιακούς του προβληματισμούς».

----

Κεντρικό τους μοτίβο παγκοσμίως είναι «Η Μείωση της Βλάβης» (Harm Reduction) και η διακίνηση, «αφού αποτύχαμε», πρέπει να νομιμοποιηθεί. Ήδη οι «ομότιμοι χρήστες» έχουν τοποθετηθεί κατά της ύπαρξης «ημέρας κατά των ναρκωτικών» και αντιπροτείνουν την «Διεθνή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Υπερβολική Δόση» στις 31 Αυγούστου[v]. «Ναι στα ναρκωτικά, όχι στην υπερβολική δόση» είναι η ουσία αυτού του κινήματος των ΜΚΟ. Σε πρώτη φάση με το πρόσχημα της βοήθειας σε ήδη υπάρχοντες χρήστες και στην επόμενη «μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δώσετε». Η καταστροφή των γενεών θα συνεχιστεί και θα ενταθεί. Ο μεταμοντέρνος κόσμος που έρχεται θέλει μια κοινωνία εξαρτημένη από ποικιλία εθισμών, στους οποίους περιλαμβάνονται και τα ναρκωτικά.

Οι ντόπιες ΜΚΟ και οι εντολοδόχοι πολιτικοί και κόμματα δεν κάνουν τίποτε περισσότερο από το να να αντιγράφουν και να υλοποιούν σχέδια, τα οποία αναπτύσσονται ομοιόμορφα σε όλο τον κόσμο.



Τα σήματα και τα συνθήματα τους, εντός και εκτός Ελλάδος, είναι μια καλή διαφήμιση των διαφόρων μορφών πρόσληψης ναρκωτικών και σε καμία περίπτωση δεν καταφέρονται κατά της χρήσης ναρκωτικών. Κι αυτό συμβαίνει, γιατί είναι υπέρ της χρήσης. Ήδη «ερευνητικά» κέντρα και πανεπιστημιακοί μιλούν για το πόσο καλό κάνουν τα ναρκωτικά. Κι όταν η επιστήμη μιλά, ο χωριάτης πρέπει να σιωπά. Δεν ξέρει πόσο καλό κάνει η εμπορία ναρκωτικών στα σχολεία. 27/11/2019:



Μετά από αυτή την εικόνα, ας μην πει κάποιος ότι "δεν ήξερε" τι ψήφιζε και τι αποφάσιζε.

Ποιος δεν θα ήθελε τη λύση της ελεγχόμενης χορήγησης στο παιδί του, προκειμένου να το σώσει από τον θάνατο; Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν προσβλέπουμε και δεν ελπίζουμε στην απεξάρτηση. Αυτοί που μιλάνε για «δικαιώματα στη χρήση» ξεχνάνε «το δικαίωμα στην απεξάρτηση» και μεθοδεύουν υποβάθμιση των δομών θεραπείας.

-----

Εμφανίζονται ως χρήστες και πρώην χρήστες, υπερασπιζόμενοι τα «δικαιώματα των χρηστών», αλλά όχι όλων των χρηστών. Θεωρούν τον εαυτό τους αυτεξούσιο, απαλλαγμένο από εξαρτήσεις και ικανό να έχει δικαιώματα και επιθυμίες (κι ας είναι, κατά δήλωση τους, χρήστες), αλλά το αρνούνται σε κάθε χρήστη, που αντιτίθεται στα σχέδια τους.

Τις μέρες του Οκτώβρη, που οι εργαζόμενοι του ΚΕΘΕΑ, οι θεραπευόμενοι και οι οικογένειες τους βγήκαν στο δρόμο, το «Δίκτυο των ομότιμων» επιτέθηκε με σχόλιο στο προφίλ τους στο facebook:



Αυτοί έχουν άποψη, έχουν και ικανότητα κρίσης, αλλά οι διαφωνούντες είναι «εκμεταλλευόμενοι» και υφίστανται πλύση εγκεφάλου. Και ο κ. Γρηγόρης Βαλλιανάτος, που αγωνιά, αφήνει σχόλιο κάτω από αυτή την ανάρτηση:



Και δυο μέρες μετά βγαίνει η ανακοίνωση του Δικτύου, το οποίο με αυτή παίρνει θέση στο θέμα που προέκυψε με την κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ:



Σε αυτή τους την παρέμβαση, δηλώνουν «ουδέτεροι» για τη διένεξη του υπουργού με τις κοινότητες του ΚΕΘΕΑ, αλλά: «Συγκλονισμένοι τις τελευταίες μέρες, είδαμε τη ντροπή την ενοχή για τον εθισμό τους που κάποια προγράμματα καλλιεργούν στους χρήστες σα να ξεχάστηκε όταν τους χρειάστηκαν για τα συμφέροντα τους»[vi].

Συγκλονιστήκαμε από την πολύ ουδετερότητα τους και από το πώς βλέπουν χρήστες, που θέλουν να απεξαρτηθούν και θυμηθήκαμε τον λόγο του κ. Βαλλιανάτου, όταν συνομιλούσε με την μετέπειτα αντιπρόεδρο:



Ας μην υποβαθμίζουμε το ήθος και το ύφος ανθρώπων, που εμπλέκονται ενεργά στη διαμόρφωση μιας πολιτικής, σε ένα θέμα που αφορά τα παιδιά μας και όλη την Ελλάδα. Συνάδουν με τους σκοπούς.

Μας συγχωρείτε, αλλά έπρεπε να δώσουμε όλη την εικόνα για το πού το πάνε.

-----

Αυτό που δεν λένε όλες αυτές οι καλοκάγαθες ΜΚΟ, που χρηματοδοτούνται αδρά από ευαγή φιλανθρωπικά ιδρύματα και υποστηρίζονται από τους πολιτικούς και το κράτος, είναι πως το 90% των χρηστών ξεκινούν τη χρήση και την εξάρτηση από τις ηλικίες των 13-17 ετών.

«Chairwoman» (Πρόεδρος) του ελληνικού Δικτύου είναι κάποια κυρία, που διανθίζει τις σκέψεις της με ρομαντικές εικόνες σαν αυτή που βάλαμε για κεντρική εικόνα αυτού του άρθρου [vii]


. Δεν ξέρουμε τι συναισθήματα θα σας προκαλέσει, αλλά σε μας θυμίζει τηλεοπτική διαφήμιση, η οποία κάνει χρήση εικόνων παιδικής και αγγελικής τρυφερότητας, προκαλώντας τη συμπάθεια προς το εμπόρευμα. Κοιτώντας την εικόνα, εμείς δεν ξέρουμε αν το εμπόρευμα είναι το παιδί ή οι ουσίες που ετοιμάζεται να βάλει μέσα του. Το διφορούμενο και η αμφιλεγόμενη και γεμάτη υπονοούμενα σημειολογία λόγων και εικόνων είναι χαρακτηριστικά του αποκρυφισμού.

Πρόκειται για ένα άρθρο της με αφορμή μια πρόσκληση σε τηλεοπτικό σταθμό, που δεν πραγματοποιήθηκε. Και εξηγεί το γιατί: «Όταν της είπα ότι κανείς δεν κρατά κανένα δεμένο κι ο μόνος που δε μας αφήνει να 'γλιτώσουμε' είναι ο εαυτός μας κι ο εθισμός κι η απόλαυση που δίνει η πρέζα, καταλαβαίνετε πως έχασα την πρόσκληση»[viii].

Αυτές οι προσωπικές αντιστάσεις σκόρπιων τηλεπαρουσιαστών δεν θα κρατήσουν για πολύ. Το κράτος και η πολιτική ελέγχεται από τους χρηματοδότες και θα επιβάλλει τη διαφήμιση των ελεύθερα διακινούμενων ουσιών, οι οποίες δεν θα λέγονται ναρκωτικά, που παραπέμπουν σε εξάρτηση, αλλά «ψυχοδραστικές», που απλώς δρουν και μπορεί να κάνουν καλό.

-----

Κλείνουμε με εικόνα από πρόσφατη σύναξη με ένα από τα αγαπημένα θέματα του μετανεωτερισμού: Γυναίκες, βία και, φυσικά, ναρκωτικά. Εμείς θα βάζαμε για υπότιτλο στη φωτογραφία «Είμαστε όλοι μια αγαπημένη οικογένεια».



Από αριστερά:

Η κ. Ευγενία Σταθακοπούλου, πρώην ΣΥΡΙΖΑ, υποψήφια με το «Μέτωπο Ανατροπής στην Αθήνα», στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές και υποψήφια βουλευτής με τη ΛΑΕ στη Σάμο.

Η κ. Φωτεινή Λεομπίλλα, νυν αντιπρόεδρος ΚΕΘΕΑ, διορισμένη από ΝΔ, στέλεχος στο κόμμα «Ποτάμι», .

Ο κ. Χρήστος Κουιμτσίδης, νεοφιλελεύθερων απόψεων, διορίστηκε Εθνικός Συντονιστής κατά των ναρκωτικών, από τον ΣΥΡΙΖΑ, παραιτήθηκε, αλλά ο κ. Κικίλιας δεν έκαμε δεκτή την παραίτηση του και του ζήτησε να παραμείνει ως αξιολογητής των θεσμών, που έχουν σχέση με τα ναρκωτικά.

Αν προσθέσουμε και τον αναρχοφεμινισμό του ναρκοφεμινισμού, αυτό που απομένει είναι να μας πείτε:

Εσείς τι κόμμα είστε; Ποια ιδεολογία έχετε; Εμείς είμαστε μία ωραία πολυπολιτισμική / πολυϊδεολογική ατμόσφαιρα.

-----

Και μια "ασήμαντη" παρωνυχίδα στο όλο θέμα:

Αυτοί μιλούν για το «δικαίωμα στη χρήση». Το «δικαίωμα» αυτών, που θα πληρώσουν το κόστος δημιουργίας, αγοράς και λειτουργίας πολλών Shooting Centers και δεκάδων κινητών μονάδων (βανάκια), το σκέφτονται καθόλου; Σίγουρα όχι. Ας το εμπεδώσουμε, μια για πάντα:

Όταν κάποιοι μιλάνε για «ατομικά δικαιώματα», εννοούν προνόμια των λίγων σε βάρος των πολλών. Αυτός είναι και ο λόγος, που σιχαίνονται το λαό και τη δημοκρατία.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:

Επειδή, όποιος διαφωνεί με τις επιλογές τους στοχοποιείται και υβρίζεται κι επειδή κι εμείς λάβαμε υβριστικό ηλεκτρονικό μήνυμα από «αμεσοδημοκράτη», οπαδό του Καστοριάδη, ενημερώνουμε:
Δεν καταλαβαίνουμε τίποτε από απειλές και ύβρεις.
Επειδή το υβριστικό email εστάλη ιδιωτικά δεν δημοσιοποιούμε το περιεχόμενο και τον αποστολέα. Επειδή, όμως, τα δημόσια θέματα πρέπει να συζητούνται μόνο δημόσια, όταν την επόμενη φορά θα λάβουμε σχόλιο / απάντηση σε όσα γράφουμε , θα τα δημοσιοποιούμε. Και τότε θα ακολουθεί ψυχαγωγικό πρόγραμμα.
Κι επειδή κάποιοι άλλοι είπαν ότι δεν είμαστε «ειδικοί», απαντάμε : Στις οικογένειες μας, ανάμεσα στους φίλους μας, στη γειτονιά μας, στην πόλη μας, έχουμε θύματα. Νοιαζόμαστε.

Να προστατεύσουμε τα παιδιά μας και τις ζωές μας θέλουμε. Τίποτε περισσότερο.

Ενάντια στους καλά χρηματοδοτημένους διακινητές ναρκωτικών, ας οργανωθούμε σε κοινότητες .

Σήμερα, είδαμε τι συμβαίνει, όταν αφήνουμε άλλους να αποφασίζουν.

ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΟΣ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΛΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ.

Πριν ξεκινήσετε καταγγελίες, ύβρεις, μηνύσεις κλπ, περιμένετε τη συνέχεια, για να έχετε όλη την εικόνα. Ακολουθεί το 4ο μέρος και πολλά ακόμα μέρη ενός πολέμου, που πρέπει να τελειώσει με την εγκαθίδρυση Δημοκρατίας και την Απελευθέρωση της πατρίδας από κάθε είδους εξάρτηση, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΚΟΜΠΑΝΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

(ithacanet.gr@gmail.com)

Τα προηγούμενα κεφάλαια:

1. Κυβέρνηση , κόμματα και βουλή :Γιατί διαλύουν το ΚΕΘΕΑ και νομιμοποιούν τα ναρκωτικά (Μέρος Πρώτο)

2. ΚΕΘΕΑ: Η νέα αντιπρόεδρος και ο ναρκοφεμινισμός (Β΄Μέρος)

---

ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΓΩΓΗΣ ΨΥΧΗΣ. ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ "ΔΙΚΤΥΟ" ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ, ΕΞΗΓΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ. ΤΟΧ ΙΝΤΟΧ, ΛΟΙΠΟΝ.



ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ. ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ.



(να δούμε τι άλλο θα ζητήσετε, για να πεισθείτε για τους σκοπούς, κυβέρνησης, κομμάτων και ΜΚΟ. Μέχρι και τραγουδάκια σας βάλαμε. Όποιος νιώθει παγιδευμένος, "ποτέ δεν είναι αργά": Σταματείστε το έγκλημα με τον εύκολο τρόπο που μπορούν όσοι αποφασιζούν, γιατί, αν δεν το κάμετε, θα αρχίσει η διαδικασία του δύσκολου, που θα πάρει κι εσάς μαζί. Για τα παιδιά μας, μιλάμε).

ithacanet.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *