επικαιρότητα

Πώς η Τουρκία μεταφέρει την πίεση στον θαλάσσιο "διάδρομο" προς τη ΛιβύηΠαρόλο που η συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης δεν μπορεί να σταθεί νομικά, η Άγκυρα επιχειρεί να την επιβάλλει με τη γνωστή μέθοδο της “στρατιωτικής πίεσης”.


Η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η συμφωνία που υπέγραψε η Τουρκία με τη Λιβύη, δεν μπορεί να σταθεί σε καμία περίπτωση νομικά και άρα δεν θα παράξει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα για τις επιδιώξεις της Άγκυρας.


Δυστυχώς η ιστορία έχει αποδείξει ότι και σε άλλες περιπτώσεις η “νομικίστικη” αντιμετώπιση των τουρκικών επιθετικών ενεργειών δεν είχε κανένα θετικό αποτέλεσμα. Οι “γκρίζες ζώνες” είναι το τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Τώρα η Τουρκία έχει ανοίξει ένα νέο μέτωπο, στην περιοχή της Κρήτης. Σύμφωνα με το Militaire.gr η Τουρκία είχε αμφισβητήσει τη Γαύδο τον Ιούνιο του 1996, προκαλώντας θυμηδία στην Αθήνα. Αποδεικνύεται ότι η Τουρκία δεν λέει τίποτα τυχαία και ακολουθεί σταθερά την επίτευξη των στόχων της ανεξάρτητα με το ποιος είναι στο τιμόνι διακυβέρνησης της χώρας.

Δυστυχώς όσο κι αν τα αυτά που υποστηρίζει η Τουρκία για τη συμφωνία της με τη Λιβύη ακούγονται παράλογα, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να επιβληθούν με τη γνωστή μέθοδο της “στρατιωτικής πίεσης”.

Η Τουρκία έχει αρχίσει ήδη να μεταφέρει την παρουσία της στην περιοχή που με παράλογα επιχειρήματα υποστηρίζει ότι τη “συνδέει” με τη Λιβύη. Οι NAVTEX που εκδίδει έχουν μεταφερθεί σ΄ αυτό το θαλάσσιο διάδρομο του παραλογισμού. Κι όχι μόνο αυτό. Η Άγκυρα εξέδωσε και αντι- NAVTEX σε ελληνική δέσμευση περιοχής για άσκηση που περιλαμβάνει το Καστελόριζο! Δεν είναι τυχαίο ότι στις τελευταίες ανακοινώσεις του τουρκικού ΥΠΕΞ γίνεται ειδική αναφορά στο Καστελόριζο και θα ΄ταν πιο χρήσιμο να στρέψουμε εκεί την προσοχή μας κι όχι στην Κρήτη ,η οποία δεν μπορεί με κανένα τρόπο να απειληθεί.

Οι NAVTEX και η αντί-NAVTEX των Τούρκων:

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: 3 τουρίστες στο στρατ. νοσοκομειο Ρόδου
άλλοι σε κοβιντ πανσιον στην Κρεμαστή
σσσσσ

M M S

M M S
Θυμάστε στο ενυδρείο, πίσω από τη νομαρχία ,το υπέροχο αυτό φυτό ;Τώρα γρασίδι. Ευτυχώς που και που φυτρωνει μόνο του. Η φωτογραφία είναι από ένα σημείο στο Γενναδι

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά