ροή ειδήσεων

Ρόδος: Σε άθλια ψυχολογική κατάσταση 13 μήνες μετά τον ομαδικό βιασμό η 19χρονη με κατηγορούμενο τον έναν από τους δολοφόνους της Ελένης Τοπαλούδη



Σε άθλια ψυχολογική κατάσταση εξακολουθεί να βρίσκεται 13 μήνες μετά την φρικτή περιπέτεια που βίωσε στα χέρια του 19χρονου Αλβανού και του 23χρονου αθίγγανου, που βαρύνονται με τις κατηγορίες του ομαδικού βιασμού της την 1η Δεκεμβρίου 2018, η 19χρονη από την Ρόδο, η οποία μέχρι και σήμερα ζει εφιαλτικές στιγμές, καθώς καταβάλλει προσπάθειες να διαχειριστεί μέσα της τα όσα πραγματικά συνέβησαν.

Ειδικά τις μέρες αυτές και όσο πλησιάζει η μέρα της δίκης που έχει οριστεί για τις 3 Φεβρουαρίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω, η 19χρονη είναι σαν να ζει ξανά και ξανά τον ίδιο εφιάλτη.

Όπως αναφέρει η δικηγόρος της Μαρία Κρικοπούλου, η νεαρή κοπέλα που αντιμετωπίζει θέματα καθώς έχει κριθεί με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, συνεχίζει να χρειάζεται ψυχολογική υποστήριξη.

«Περιμένουμε να γίνει η δίκη, όσο πλησιάζουν οι μέρες η παθούσα στρεσάρετε όλο και περισσότερο, για το λόγο ότι αναβιώνει συνεχώς τις σκηνές που βίωσε. Θυμάται όλα αυτά που συνέβησαν με αποτέλεσμα να είναι κάτι τρομακτικό για την ίδια. Βρίσκεται συνεχώς υπό ψυχολογική υποστήριξη, προκειμένου να διαχειριστεί αυτό που της έχει συμβεί. Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που θα έρθει αντιμέτωπη με τους κατηγορούμενους και είναι δύσκολο για εκείνη. Εμείς θα είμαστε στο πλευρό της για να την στηρίξουμε. Εύχομαι αυτή τη φορά η δίκη να γίνει κανονικά και να μην έχουμε κάποια αναβολή», αναφέρει η δικηγόρος.

Προσθέτει: «Όταν διαπιστώθηκε ειδικά πως ένας από τους δυο, στην περίπτωση της ο Αλβανός, συμμετείχε σύμφωνα με το κατηγορητήριο και στην δολοφονία Τοπαλούδη, εκεί ταράχτηκε ακόμα περισσότερο. Το σοκ ήταν ισχυρότατο για εκείνη, καθώς πέρα από το βιασμό ως πράξη κακουργηματική, είχε να αντιμετωπίσει και το σενάριο πως θα μπορούσε να είχε την ίδια κατάληξη με την αδικοχαμένη φοιτήτρια, μιας και όλα και στην δική της περίπτωση συνέβησαν δίπλα στη θάλασσα».

Στην περίπτωσή τους καταπέλτης είναι το βούλευμα καθώς αναφέρει ότι ο 19χρονος και ο 23χρονος ανάγκασαν την παθούσα σε ασελγείς πράξεις ασκώντας πάνω της σωματική βία. Φέρονται να την χτυπούσαν στο πρόσωπο και της έλεγαν «θα δεις τι θα πάθεις». Όταν κατάφερε να ξεφύγει, της φώναξαν «αυτό θα ξαναγίνει».

Ο Αλβανός κατηγορούμενος, ο οποίος την ερχόμενη Τρίτη θα καθίσει ξανά στο εδώλιο για την συμμετοχή του στο βιασμό και την δολοφονία της άτυχης 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη το Νοέμβριο του 2018 επίσης στη Ρόδο, εξακολουθεί να αρνείται την συμμετοχή του στην υπόθεση της 19χρονης.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *