ροή ειδήσεων

Στους 13 οι νεκροί από τη γρίπη στην Ελλάδα



Από το σύνολο των ασθενών αυτών, μόνο 25 (42,4%) είχαν εμβολιαστεί για τη γρίπη.

Από τον Οκτώβριο του 2019 έως και την τρίτη εβδομάδα του 2020 (13–19 Ιανουαρίου 2020) καταγράφηκαν 59 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης. Από αυτά, τα 50 νοσηλεύτηκαν σε Μ.Ε.Θ.

Από το σύνολο των ασθενών αυτών, μόνο 25 (42,4%) είχαν εμβολιαστεί για τη γρίπη. Το ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφηκαν συνολικά 13 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Οι 7 θάνατοι αφορούσαν σε ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε Μ.Ε.Θ και 6 σε ασθενείς χωρίς νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ. Συγκεκριμένα, 5 άτομα έχασαν τη ζωή τους την τελευταία εβδομάδα από επιπλοκές της γρίπης. Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και ένα ανεμβολίαστο τετράχρονο παιδί με πολλαπλά υποκείμενα νοσήματα που είχε χειρουργηθεί για καρδιοπάθεια.

Με βάση τα ανωτέρω, βρισκόμαστε σε περίοδο αυξημένης δραστηριότητας της γρίπης στην Ελλάδα. Συνεπικρατούν οι υπότυποι A(H1N1)pdm09 και A(H3N2). Τονίζεται η σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού ως ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης από τη γρίπη.

Ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας εξέδωσε σήμερα εγκύκλιο με οδηγίες για τα σχολεία και πώς θα πρέπει να χειρίζονται τα περιστατικά γρίπης σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ κλειστ;ά θα παραμείνουν σήμερα και αύριο τα σχολεία σε Καλάβρυτα και Σκεπαστό. Αντίστοιχη απόφαση έλαβε και ο δήμαρχος Σαμοθράκης, όπου έμειναν κλειστά σήμερα το Δημοτικό Σχολείο Καμαριώτισσας και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Χώρας και Λακκώματος. Έως τις 27 Ιανουαρίου θα είναι κλειστός ο παιδικός σταθμός του νησιού.

Πηγή: skai.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *