Ένα μεγάλο σεμινάριο ποντιακής γαστρονομίας διοργανώνει ο Σύλλογος Ποντίων Κω «Ο Ξενιτέας» σε συνεργασία με τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Δωδεκανήσου «Anko», στο πλαίσιο των τετραήμερων εκδηλώσεων του σωματείου με τίτλο «Διογένεια 2020».
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 και την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου (ώρα 17:00), με δωρεάν είσοδο.
«Στόχος μας είναι να αναδείξουμε την ποντιακή κουζίνα και να μάθουμε μέσα από αυτήν τη φιλοσοφία του Πόντου» αναφέρεται στην ανακοίνωση του σωματείου. «Η συμμετοχή του κόσμου είναι εντυπωσιακή. Αυτός είναι και ο λόγος που το σεμινάριο θα είναι διήμερο» τονίζει στο pontos-news.gr ο πρόεδρος του σωματείου Χαράλαμπος Ναβροζίδης. Την παρουσίασή του θα αναλάβει η πρόεδρος του Ποντιακού Συλλόγου Ριζού, Ευθυμία Παπαδοπούλου.
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα παρασκευαστούν σορβάς, χαβίτσ', ωτία, πισία, πιροσκί, περέκ, βαρένικα, εβριστόν, σιρόν και μπορς. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν αίτηση συμμετοχής.
Ελένη Κάλλη
Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και του Δήμου Κω.
Χορηγός επικοινωνίας των «Διογένειων 2020» θα είναι το pontos-news.gr.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.