ροή ειδήσεων

Ο Ερντογάν στρέφεται στο Αιγαίο αφού έφαγε τα μούτρα του σε Συρία και Λιβύη



Μερίδα του Τύπου επηρεασμένη από την τουρκική προπαγάνδα δημιούργησε μια εικόνα εξαιρετικά επιτυχημένου πολιτικού- ηγέτη για τον Ερντογάν. Κάνοντας έναν νηφάλιο απολογισμό των πεπραγμένων του, μακριά από την προπαγάνδα των μηχανισμών που τον στηρίζουν προκύπτει η ακόλουθη εικόνα:

Κομπάζει για τον ρόλο που ανέλαβε στην Μέση Ανατολή να είναι ο ρυθμιστής των εξελίξεων. Τι πέτυχε με την συμμετοχή του στις συνομιλίες της Μόσχας και του Βερολίνου για τη Λιβύη; Η Τουρκία αναγνωρίζει και στηρίζει μόνο την κυβέρνηση του Σάρατζ που εκπροσωπεί την Τρίπολη και τα περίχωρα της .Στη Μόσχα αναγκάστηκε να αναγνωρίσει και τον Στρατηγό Χάφταρ που ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της Λιβύης . Στο Βερολίνο του έκοψαν τα φτερά για την αποστολή στρατεύματος και όπλων. Υπογράφοντας τα 55 άρθρα της συμφωνία του Βερολίνου αυτομάτως ματαίωσε και τα μνημόνια που υπέγραψε με την κυβέρνηση της Τρίπολης. Η οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων με την Λιβύη παραμένει ένα όνειρο…

Στη Συρία επίσης τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά . Οι δυνάμεις του Άσαντ υπό την προστασία της ρωσικής αεροπορίας προελαύνει στο Ιντλίμπ.

Ο δημοσιογράφος Αχμέτ Τακάν αναλύοντας την “σκληρή δήλωση του Ακάρ” για την Ελλάδα, παρατήρησε ότι ο υπουργός Άμυνας μίλησε για τον αφοπλισμό 16 νησιών που εξοπλίστηκαν παράνομα. Δεν αναφέρθηκε δηλαδή στα 16 νησιά που όπως ισχυρίζονται Τούρκοι αξιωματούχοι κατέκτησε παράνομα η Ελλάδα.

Ο Τακάν επισημαίνει επίσης ότι μετά τις αποτυχίες στη Συρία και τη Λιβύη η κυβέρνηση θέλει να στραφεί ξανά στο Αιγαίο. Εκεί τα πράγματα , κατά την άποψη του ,είναι δύσκολα , γιατί η Ελλάδα δεν είναι μόνη της. Καθημερινά αυξάνεται η στρατιωτική υποστήριξη της από τις ΗΠΑ. Αναλογίζεστε, αναρωτιέται την απειλή ενός ελληνικού αεροσκάφους που θα απογειωθεί από την Λήμνο;

Με λίγα λόγια η Τουρκία είναι εγκλωβισμένη από παντού χάρη στην διπλωματική, πολιτική ιδιοφυία του σουλτάνου.



Ο μεγαλύτερος, όμως κίνδυνος που θα κλονίσει αναμφισβήτητα την εξουσία του είναι το κουρδικό κράτος που ετοιμάζεται να ανακηρυχθεί. Μπορεί η ανακήρυξη του να καθυστερεί , όμως, πολλά γεγονότα συνηγορούν ότι η επίμαχη στιγμή πλησιάζει. Πρώτα απ’ όλα οι ΗΠΑ δεν θα επιτρέψουν την άνοδο στην ιρακινή εξουσία Σιιτική κυβέρνηση που είναι πιθανόν να συμβεί. Για να σπάσει τον άξονα Τεχεράνης-Βαγδάτης σίγουρα θα δημιουργήσει έναν σουνιτικό θύλακα. Ήδη αμερικανοί στρατιώτες φωτογραφήθηκαν να πίνουν τσάι με Κούρδους της οργάνωσης PKK/YPG.

Τυχαία συναντήθηκε στο Νταβός ο Τραμπ με τον πρωθυπουργό του ιρακινού Κουρδιστάν Νετσιρβάν Μπαρζανί στο Νταβός;

Ας δούμε , τέλος, τι λέει για τον σουλτάνο ο μέντορας του Φεττουλλάχ Χότζα στον συνεργάτη της Die Welt, Alain Jourdain.

Στη συνέντευξη του ο Χότζας που κατηγορήθηκε για το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου παρομοίασε τον Ερντογάν με τον Χίτλερ , τον Στάλιν και είπε: “Το τέλος όλων των νάρκισσων, τυράννων , όπως ο Χίτλερ και ο Στάλιν, ήταν κακό. Την ίδια μοίρα θα έχει και ο Ερντογάν”.

Για την πολιτική που ασκεί τόνισε ότι “πηγάζει από ζήλια, μίσος κι εκδικητικότητα. Το μόνο πράγμα που κατευθύνει την πολιτική του είναι η παράνοια”.

Καταλήγοντας πρόσθεσε: “Ο μεγαλύτερος εχθρός του Ερντογάν είναι ο ίδιος ο εαυτός του. Θέλει να γίνει ο ηγέτης όλων των Μουσουλμάνων. Εξαιτίας, όμως, της αντιφατικής πολιτικής του θα αποτύχει. “

Είναι καιρός πια , μετά από όλες αυτές τις “επιτυχίες” του σουλτάνου να περάσουμε κι εμείς στην αντεπίθεση. Η φαρέτρα μας είναι γεμάτη. Είναι τόσα τα εγκλήματα και οι βαρβαρότητες που διέπραξαν οι γείτονες διαχρονικά που πρέπει κάποτε να πληρώσουν.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *