επικαιρότητα

Οι κατώτατοι μισθοί σε όλο τον κόσμο -Πού βρίσκεται η Ελλάδα



Την ώρα που στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκινά διαβούλευση για τον κατώτατο μισθό στις χώρες της ΕΕ, έρευνα της picodi.com καταγράφει τις διαφορές που υπάρχουν σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η μελέτη κάλυψε 54 χώρες όπου τον κατώτατο μισθό τον καθορίζουν οι κυβερνήσεις και όπως επισημαίνεται, ελήφθησαν υπόψη τα καθαρά ποσά. Παράλληλα η φορολογική επιβάρυνση ποικίλλει σημαντικά από χώρα σε χώρα. Για παράδειγμα, στις Φιλιππίνες και το Χονγκ Κονγκ, ο ελάχιστος μισθός δεν φορολογείται καθόλου, ενώ σε άλλες περιοχές, όπως για παράδειγμα στη Ρουμανία, η διαφορά μεταξύ του ακαθάριστου και του καθαρού ποσού έφτασε ακόμη και 40%.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 16η θέση ανάμεσα στις 54 χώρες που περιλαμβάνονται στην έρευνα. Μεγαλύτερη αύξηση του ελάχιστου μισθού ετησίως παρατηρείται στη Νιγηρία (64,8%). Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, μετά τη μετατροπή σε ευρώ, το ποσό αυτό εξακολουθεί να είναι από τα χαμηλότερα (66 ευρώ). Σε χώρες, όπως οι ΗΠΑ, η Ισπανία, η Νότια Αφρική ή η Λετονία, ο ελάχιστος μισθός δεν έχει αλλάξει.

Σε σύγκριση, ο ελάχιστος μισθός αυξήθηκε κατά 8,7% στο Χονγκ Κονγκ, 4,8% στο Ηνωμένο Βασίλειο και 2,5% στη Νότια Κορέα.



Στην ίδια έρευνα καταγράφονται, όπως αναφέρει το insider.gr επίσης οι τιμές βασικών ειδών διατροφής: ψωμί, γάλα, αυγά, ρύζι, τυρί, κρέας, φρούτα και λαχανικά προκειμένου να γίνει η σύγκριση των τιμών των ίδιων προϊόντων σε διαφορετικές χώρες του κόσμου προκειμένου να προκύψει πόσο από το κατώτατο εισόδημα θα ξοδέψει ένας εργαζόμενος για τα βασικά είδης διατροφής.

Σύμφωνα με την έρευνα της Picodi.com η συνολική τιμή των βασικών προϊόντων διατροφής ανέρχεται σε 96,26 ευρώ, κατά 0,44% αυξημένη από ό, τι το προηγούμενο έτος ενώ το βασικό καλάθι αγορών αντιστοιχεί στο 17,6% του κατώτατου καθαρού μισθού.

Στη 18η θέση η Ελλάδα

Η Ελλάδα κατέλαβε τη 18η θέση σε αυτή τη σύγκριση, ακολουθούμενη από τη Λιθουανία (17,7) και τη Σλοβακία (17,9). Οι κάτοικοι της Αυστραλίας, της Αγγλίας και της Ιρλανδίας ξοδεύουν τα λιγότερα στα βασικά προϊόντα διατροφής, 7% και 7,3% αντίστοιχα του κατώτατου μισθού.


Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Πριν λίγο δέχτηκα επίθεση από 2 ατομα πατέρα γιο διότι είπα στον πατέρα ότι είναι παράνομο να έχει το σκυλί του στον δρόμο και να οδηγάς με το αμάξι κρατώντας με σκοινί και κάλεσε τα παιδιά του και κατόπιν αυτού πατέρας και γιος μου έκαναν αυτο εγινε στο φαληρακι πηγαίνοντας για να παραλάβω που σχολουσε απο ξενοδοχείο και τον ειδα να μπαίνειπρος γυμνιστές επίθεση και ο γιος με χτύπησε με μπουνιά στο αυτί

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά