ροή ειδήσεων

Έκλεισαν τα σύνορα: 1.000 πρόσφυγες στις Καστανιές - Δείτε live εικόνα

Τεταμένη είναι κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα.


Τεταμένη είναι κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα καθώς εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες έχουν συρρεύσει με στόχο να εισέλθουν στην Ελλάδα, μετά τις κινήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ανοίξει τα τουρκικά σύνορα.


Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή την ώρα περίπου 1000 άτομα βρίσκονται στις Καστανιές του Έβρου, ενώ η Τουρκία ναυλώνει δωρεάν λεωφορεία από την Ανδριανούπολη.



Δείτε Live είκονα:







Η Αθήνα αποφάσισε να κλείσει το τελωνείο στις Καστανιές Εβρου ενώ οι ελληνικές αρχές έχουν τοποθετήσει συρματόπλεγμα-σερπαντίνα. Παράλληλα οι αστυνομικές δυνάμεις στον συνοριακό σταθμό ενισχύονται και έχουν αυξηθεί από 80 σε 250 άτομα, από διάφορες υπηρεσίες. Ήδη ανακλήθηκαν οι άδειες και κόπηκαν τα ρεπό των αστυνομικών στην περιοχή του Έβρου, λόγω της κατάστασης αυξημένης επιφυλακής που υπάρχει εξαιτίας των συγκεκριμένων εξελίξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, τόσο οι συνοριοφύλακες που έχουν ως κύρια αποστολή την αντιμετώπιση του λαθρομεταναστευτικού όσο και οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους, ενημερώθηκαν ότι κόβονται τα προγραμματισμένα ρεπό και ανακαλούνται όλες οι άδειες,

Στον Έβρο βρίσκεται και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος μαζί με τον υφυπουργό Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, στο πλαίσιο των αποφάσεων της κυβέρνησης για περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων επιτήρησης των συνόρων, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία.

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα radioevros.gr το τελωνείο έκλεισε στις 11:00 το πρωί και μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό πότε θα ανοίξει. Αναφορικά με τους Έλληνες που λόγω του κλεισίματος παραμένουν στην Τουρκία θα πρέπει είτε να αναμένουν άνοιγμα του Τελωνείου, είτε να εισέλθουν στην χώρα μέσω του Τελωνείου Κήπων ή μέσω Βουλγαρίας.

Αποτράπηκε προσπάθεια εισόδου

Νωρίτερα δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες, νεαροί στην ηλικία προσπάθησαν να περάσουν στην Ελλάδα. Αποτράπηκε όμως η προσπάθεια τους από δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που ήταν στο σημείο.






Οπως διέρρεαν κυβερνητικές πηγές "η Ελλάδα έχει αυστηροποιήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό τη φύλαξη των συνόρων της σε ξηρά και θάλασσα. Μετά τις εξελίξεις στο Idlib είναι σε διαρκή επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ”.


Σε Λέσβο, Χίο Σάμο, ο Πλακιωτάκης και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος

Σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, μεταβαίνουν εκτάκτως και ο υπουργός Ναυτιλίας Γ.Πλακιωτάκης και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Θ. Κλιάρης. Ο υπουργός θα επισκεφθεί αρχικά τη Μυτιλήνη και στη συνέχεια θα μεταβεί με πλοίο ανοιχτής θαλάσσης σε Χίο και Σάμο.

Και στα τρία νησιά ο υπουργός θα επιθεωρήσει τις τοπικές λιμενικές αρχές, ενώ θα έχει συνάντηση με τα στελέχη του λιμενικού σώματος για το θέμα του προσφυγικού και την καλύτερη αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών. Ήδη με εντολή του υπουργού Ναυτιλίας οι λιμενικές αρχές και των τριών αυτών νησιών ενισχύονται από σήμερα.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *