ροή ειδήσεων

Καστελόριζο: Νέο επεισόδιο 28/2 – Ετοιμότητα ΑΣΔΕΝ



Καστελόριζο – Λέσβος: Νέο επεισόδιο με μετανάστες – Οι τουρκικές επιχειρήσεις εκτείνονται σε όλο το Αιγαίο – Σε ετοιμότητα η ΑΣΔΕΝ


Καστελόριζο: Νέο επεισόδιο 28/2 – Ετοιμότητα ΑΣΔΕΝ

Νέο επεισόδιο με μετανάστες που έφυγαν με λέμβο από τα τουρκικά παράλια σημειώθηκε σήμερα στο Καστελόριζο. Άμεση ήταν η κινητοποίηση της ΑΣΔΕΝ και του Λιμενικού Σώματος.

Η ΑΣΔΕΝ ειδοποίησε το Λιμενικό το οποίο κινήθηκε και εντόπισε την λέμβο με 12 πρόσφυγες και την οδήγησε στο λιμάνι του νησιού.


Πληροφορίες από τα τουρκικά παράλινα αναφέρουν ότι υπάρχουν συγκεντρωμένα πλήθη τα οποία περιμένουν να περάσουν στα ελληνικά νησιά.
Αφίξεις προσφύγων στη Λέσβο

Αφίξεις προσφύγων και μεταναστών καταγράφονται από το πρωί στη Σκάλα Συκαμνιάς, που βρίσκεται απέναντι από τα τουρκικά παράλια.

Λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι έφτασαν στην περιοχή 54 πρόσφυγες από το Αφγανιστάν. Νωρίτερα άλλοι 15, κυρίως γυναίκες και παιδιά από το Αφγανιστάν έφτασαν στο σημείο με φουσκωτή βάρκα.


Μετά τις δηλώσεις της Άγκυρας ότι αδυνατεί να ανακόψει την πορεία προσφύγων και μεταναστών στον δρόμο για την Ευρώπη, εκατοντάδες μετανάστες έφτασαν την Παρασκευή σε παράκτιες περιοχές και πόλεις στα σύνορα, σύμφωνα με το Anadolu.

Τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βρέθηκαν στο επίκεντρο σφοδρών επεισοδίων τις τελευταίες ημέρες με τους κατοίκους της Χίου και της Λέσβου να συγκρούονται με τους άνδρες του ΜΑΤ.
Συναγερμός και στον Έβρο

Συναγερμός έχει σημάνει στο στρατό και την ΕΛ.ΑΣ. στα σύνορα Ελλάδας Τουρκίας στον Εβρο, καθώς περισσότεροι από 1.000 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν συγκεντρωθεί αυτή τη στιγμή στα σύνορα, προκειμένου να περάσουν στην Ελλάδα, ενώ οι ροές πληθαίνουν λεπτό προς λεπτό.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η Τουρκία στήνει στα σύνορα την δική της Ειδομένη, καθώς βάζουν δωρεάν πούλμαν από την Αδριανούπολη, αγροτικά οχήματα αλλά και ιδιωτικά αυτοκίνητα για να μεταβούν στα σύνορα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. Ήδη στον Έβρο βρίσκονται ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ενώ τα μέτρα ασφαλείας έχουν αυξηθεί.

Σχόλια

  1. Τι κάνουμε τώρα ; μήπως οι παλικαράδες Λέσβου , Χίου και Σάμου με αρχηγό αυτόν τον ανεκδιήγητο Περιφερειάρχη Αιγαίου ( είναι και καθηγητής Πανεπιστημίου τρομάρα του ) ,πρέπει να τους στείλουμε και στον ΄Εβρο να εμποδίσουν ή μάλλον να διώξουν τους πρόσφυγες ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος29/2/20 12:59

      Αν ερθουν στη γειτονια σου 1-2 χιλιαδες προσφυγες και εγκατασταθουν μονιμα,ισως το ξανασκεφτεις τα πραμα!

      Διαγραφή
  2. Φυσικά! Και να πάμε κ εμείς όλοι μαζί τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *