ροή ειδήσεων

Συναγερμός στον Εβρο: Κατά εκατοντάδες οι πρόσφυγες στα σύνορα -Εκτακτα μέτρα από στρατό και ΕΛ.ΑΣ.

Σύνορα πρόσφυγες Έβρος

Συναγερμός έχει σημάνει στο στρατό και την ΕΛ.ΑΣ. στα σύνορα Ελλάδας Τουρκίας στον Εβρο, καθώς περισσότεροι από 1.000 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν συγκεντρωθεί αυτή τη στιγμή στα σύνορα, προκειμένου να περάσουν στην Ελλάδα, ενώ οι ροές πληθαίνουν λεπτό προς λεπτό.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η Τουρκία στήνει στα σύνορα την δική της Ειδομένη, καθώς βάζουν δωρεάν πούλμαν από την Αδριανούπολη, αγροτικά οχήματα αλλά και ιδιωτικά αυτοκίνητα για να μεταβούν στα σύνορα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.


Ηδη στον Εβρο βρίσκονται ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ενώ τα μέτρα ασφαλείας έχουν αυξηθεί. Οι ίδιες αστυνομικές πηγές αναφέρουν στο iefimerida.gr πως η αστυνομική δύναμη στο σημείο από 100 άτομα έχει αυξηθεί στα 250 και αναμένεται να μεταβούν και άλλοι αστυνομικοί, ενώ ο στρατός έχει απλώσει στο δρόμο αγκαθωτά συρματοπλέγματα προκειμένου να μην επιτρέψει την πρόσβαση στην Ελλάδα.

Μάλιστα αναμένεται οι άνδρες του στρατού και της ΕΛ.ΑΣ. να αναπτυχθούν κατά μήκους των συνόρων σε σημεία-περάσματα προκειμένου να αποτρέψουν την παράνομη είσοδο στην Ελλάδα μεταναστών και προσφύγων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ένοπλες δυνάμεις και η αστυνομία θα ενισχύσουν τον Εβρο με καινούριες μονάδες από την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη, ώστε να καλυφθεί όλο το μήκος των συνόρων και να μην περάσουν οι παράνομοι μετανάστες.

Υπενθυμίζεται πως τις τελευταίες ημέρες είχαν σταματήσει οι ροές μεταναστών από τον Εβρο και η κατάσταση άλλαξε μετά την απόφαση Ερντογάν να ανοίξει τα σύνορα.

Δείτε το βίντεο με τα σύνορα στον Εβρο



Κυβερνητικές πηγές: Θα κάνουμε ο,τιδήποτε για να μην περάσουν

Πηγές της κυβέρνησης ανέφεραν ότι αυστηροποιούνται τα μέτρα στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα προκειμένου να αποτραπούν οι παράνομες είσοδοι μεταναστών. «Υπάρχει πίεση και στις νόμιμες εισόδους από μετανάστες. Δεν κλείνουμε τα σύνορα ώστε να μπορούν να περάσουν οι νόμιμοι. Ωστόσο, θα κάνουμε ο,τιδήποτε για να μην περάσουν οι παράνομοι», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.



Κλειστό το τελωνείο των Καστανέων στον Εβρο

Κλειστό είναι από σήμερα το τελωνειακό σημείο διέλευσης των Καστανέων στον Εβρο, με αποτέλεσμα αρκετοί Τούρκοι και ξένοι επισκέπτες να μην μπορούν να εισέλθουν στη χώρα, αλλά και Ελληνες οι οποίοι θέλουν να επιστρέψουν.


Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα radioevros.gr, το τελωνείο έκλεισε στις 11 το πρωί και μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό πότε θα ανοίξει. Αναφορικά με τους Έλληνες που λόγω του κλεισίματος παραμένουν στην Τουρκία, θα πρέπει είτε να αναμένουν άνοιγμα του τελωνείου, είτε να εισέλθουν στη χώρα μέσω του Τελωνείου Κήπων ή μέσω Βουλγαρίας.


Στον Εβρο Φλώρος και Χρυσοχοίδης

Σε μία προσπάθεια να εξασφαλίσει τη μεγαλύτερη δυνατή ετοιμότητα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος βρίσκεται ήδη στον Έβρο για να επιβλέψει την κατάσταση. Μαζί του είναι και ο υπουργός προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Με τη σειρά του, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης μεταβαίνει στη Μυτιλήνη ώστε να στεγανοποιηθούν κατά το δυνατόν και τα θαλάσσια σύνορα.

Πηγή: iefimerida.gr 

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *