ροή ειδήσεων

Τελετή απονομής πτυχίων Σχολείου Δίωξης Ναρκωτικών



Σε 19 στελέχη του Λιμενικού

Παρουσία του Γενικού Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ευάγγελου Κυριαζόπουλου και του Αρχηγού Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχου Λ.Σ. Θεόδωρου Κλιάρη απονεμήθηκαν την Παρασκευη 21 Φεβρουαρίου 2020, στον αίθριο χώρο του Υπουργείου, πτυχία επιτυχούς αποφοίτησης Σχολείου Δίωξης Ναρκωτικών Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Σ.ΔΙ.Ν./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.) σε 19 στελέχη Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.

Στην τελετή παρέστησαν, επίσης, οι Υπαρχηγοί Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχοι Λ.Σ. Πουλής Κωνσταντίνος και Θεοφανόπουλος Αλέξανδρος, ο Ειδικός Εφέτης Ανακριτής κ. Νικόπουλος Ευτύχιος, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών κα Μπούμπα Ανθούλα, καθώς και ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί του Σώματος.

Η εκπαίδευση των ανωτέρω στελεχών Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., που αποτελούν την έβδομη εκπαιδευτική σειρά του εν λόγω Σχολείου, πραγματοποιήθηκε από 03/02/2020 έως 21/02/2020 στις εγκαταστάσεις της Σχολής Λιμενοφυλάκων στον Πειραιά, υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και τη συμμετοχή ομιλητών από Αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Εφέτη Ανακριτή αρμόδιου για την Τρομοκρατία, της Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών καθώς και της Προϊσταμένης Τμήματος Ναρκωτικών του Γενικού Χημείου του Κράτους.
Τα αποφοιτήσαντα στελέχη Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. πρόκειται να στελεχώσουν τις Περιφερειακές Ομάδες Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν) των Κεντρικών Λιμεναρχείων Πειραιά, Ηγουμενίτσας, Ραφήνας, Αλεξανδρούπολης, Κέρκυρας, Χίου, Ρόδου και Χανίων.

Ο κ. Αρχηγός στον λόγο του, απευθυνόμενος στα στελέχη του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. υπογράμμισε:

Σας ευχαριστώ όλους που είστε σήμερα εδώ για να συγχαρούμε τους απόφοιτους του 7ου Σχολείου Δίωξης Ναρκωτικών, που διεξήχθη υπό την εποπτεία και τον συντονισμό της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.
Η εκπαίδευση προχωρημένου επιπέδου διάρκειας 3 εβδομάδων πραγματοποιήθηκε στις Εγκαταστάσεις της Σχολής Λιμενοφυλάκων από:

καταρτισμένους Αξιωματικούς του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,
εκπαιδευτές του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών Πειραιά,
και στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (ΔΑΕΕΒ/ΕΛΑΣ), της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ζωής και Ιδιοκτησίας (ΥΔΕΖΙ/ΕΛΑΣ), της Διεύθυνσης Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών (ΔΙΔΑΠ/ΕΛΑΣ) και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ.

Στο σημείο αυτό θέλω να εκφράσω και τις θερμές ευχαριστίες μου

Στον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή Αρμόδιο για θέματα Τρομοκρατίας κύριο Ευτύχιο Νικόπουλο,
Στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών κυρία Ανθούλα Μπούμπα
καθώς και σε όλα τα στελέχη του αδελφού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας
για την παροχή των εξειδικευμένων γνώσεών τους στα στελέχη μας.

Κυρίες και Κύριοι,

Με τους αποφοίτους του 7ου Σχολείου ΠΟΔΙΝ ενισχύεται το δυναμικό μας στον τομέα της πρόληψης και καταστολής εγκλημάτων εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών
Η πρόληψη και καταστολή του οργανωμένου εγκλήματος αποτελεί μέρος του πολύπλευρου και πολυδιάστατου έργου του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και η παροχή κατάρτισης και στοχευμένης εκπαίδευσης στα στελέχη με σκοπό να επιτελούν αποτελεσματικότερα το έργο τους είναι από τους βασικότερους στόχους μας.
Οι απόφοιτοι του Σχολείου θα στελεχώσουν, μαζί με τα υφιστάμενα στελέχη, τις πέντε νέες Περιφερειακές Ομάδες Δίωξης Ναρκωτικών με έδρα τις Λιμενικές Αρχές Ραφήνας, Αλεξανδρούπολης, Χίου, Ρόδου και Χανίων, όπως και τις υφιστάμενες Περιφερειακές Ομάδες Πειραιά, Ηγουμενίτσας και Κέρκυρας.

Τα αποτελέσματα που έχουν σημειώσει οι περιφερειακές ομάδες από τη σύστασή τους μέχρι και σήμερα καταδεικνύουν την καθοριστική συμβολή τους στην αύξηση του αριθμού των ελέγχων, την κατάσχεση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών και την εξάρθρωση εγχώριων και διεθνών εγκληματικών οργανώσεων.
Είμαστε βέβαιοι ότι με τα συγκεκριμένα αποτελέσματα επαυξήθηκε περαιτέρω η εμπιστοσύνη και η εκτίμηση των πολιτών προς το Σώμα.
Να σημειώσω στο σημείο αυτό ότι με γνώμονα την αποτελεσματικότερη αστυνόμευση των λιμένων της χώρας και την ενίσχυση των ΠΟΔΙΝ, προγραμματίζεται το προσεχές διάστημα η εκπαίδευση τριών νέων αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών και η τοποθέτηση νέας ομάδας (Κ-9) στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

Αγαπητά Νέα Στελέχη των Περιφερειακών Ομάδων Δίωξης Ναρκωτικών,

Με την αποφοίτησή σας από το Σχολείο και την επιστροφή στην έδρα σας έχετε επωμιστεί ένα ακόμη πιο δύσκολο έργο.

Ο Αγώνας για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας, όπως είναι η εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, είναι επίπονος, διαρκής και απαιτεί αφοσίωση,
Χρειάζεται να θυσιάσετε προσωπικό χρόνο για το κοινό καλό
Απαιτείται περίσσεια θάρρους, καλλιέργεια ψυχραιμίας και καθαρή σκέψη για τη λήψη ορθών αποφάσεων σε κρίσιμες καταστάσεις.

Είμαι βέβαιος όμως ότι θα με το έργο σας θα αποδείξετε ότι είστε αντάξιοι των δικών μας προσδοκιών, αλλά και της κοινωνίας και της Πολιτείας που σας εμπιστεύονται.

Συγχαρητήρια και Καλή δύναμη!

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *