ροή ειδήσεων

ΥΠΕΞ προς Άγκυρα: Στην Ελλάδα υπάρχει μόνο μουσουλμανική μειονότητα



Αυστηρή απάντηση ότι στην Ελλάδα υπάρχει μόνο μια μειονότητα, η μουσουλμανική, δίνουν ελληνικές διπλωματικές πηγές, σχολιάζοντας την αναφορά του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενώ παράλληλα υπενθυμίζουν στην Άγκυρα τη Συνθήκη της Λωζάννης.


"Στην Ελλάδα -που είναι όχι μόνο ιστορικό λίκνο της δημοκρατίας αλλά και μια σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα- διαβιοί με όρους απόλυτης ισονομίας και ισοπολιτείας μια μόνο μειονότητα: η μουσουλμανική" σημειώνεται χαρακτηριστικά. "Αρκεί μια απλή ανάγνωση της Λωζάννης για να το αντιληφθεί κανείς".


Με τον τρόπο αυτό απαντούν διπλωματικές πηγές, στην ανάρτηση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος αντιδρώντας με καθυστέρηση μιας εβδομάδας στις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στις 10 Φεβρουαρίου στη Ροδόπη, υποστήριξε μέσω Twitter:

"Ο Πρόεδρος μιας χώρας που λέγεται ότι είναι το λίκνο της δημοκρατίας αποκάλεσε ξανά τη μουσουλμανική τουρκική μειονότητα ως ελληνική μουσουλμανική μειονότητα. Παρά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ό,τι κι αν λέτε η τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης είναι τουρκική εδώ και αιώνες και τουρκική θα παραμείνει".

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *