ροή ειδήσεων

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΝΩΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ



Ένας ακόμη χάρτης απόλυτης προκλητικότητας κυκλοφορεί από πηγή ανωτάτου επιπέδου της Άγκυρας, στον οποίο φαίνεται πως η Κύπρος είναι ενσωματωμένη στην Τουρκία.

Ακόμα ένας προκλητικός χάρτης έρχεται να προστεθεί στους πολλούς που κυκλοφορεί τελευταίως η Τουρκία, αυτή τη φορά όμως η πρόκληση έρχεται από πηγή ανωτάτου επιπέδου.

Ο χάρτης έχει αναρτηθεί στον επίσημο λογαριασμό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο Twitter στις 18 Φεβρουαρίου 2019. Στον χάρτη, η Κύπρος παρουσιάζεται ολόκληρη ενσωματωμένη στην Τουρκία, με κόκκινο χρώμα.

Την σημασία του εν λόγω χάρτη ανέλυσε νωρίτερα ο Αντιστράτηγος ε.α. Ανδρέας Πενταράς, τέως Διοικητής της ΚΥΠ, στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» του «Σίγμα». Ο κ. Πενταράς υπογράμμισε πως είναι ένας κρατικός χάρτης και αυτό είναι που τον κάνει πιο σημαντικό, σε σχέση με άλλους χάρτες που διέρρευσαν πρόσφατα.

Όπως εξήγησε, «είναι ένας μακροπρόθεσμος, θα έλεγα, στόχος της Τουρκίας. Δεν είναι βραχυπρόθεσμος στόχος, η τουρκοποίηση της Κύπρου, είναι μακροπρόθεσμος. Ο βραχυπρόθεσμος στόχος της Τουρκίας είναι, είτε μέσω μιας λύσης του Κυπριακού, είτε χωρίς λύση, η Τουρκία να ασκεί τον γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό έλεγχο ολόκληρης της Κύπρου, αλλά και της ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου, μέσω Κύπρου. Αυτός είναι ο στόχος ο βραχυπρόθεσμος της Τουρκίας και όλες αυτές οι ενέργειες που βλέπουμε, και το θέμα του εποικισμού της Αμμοχώστου έχει άμεση σχέση με αυτό. Με την ταϊβανοποίηση της Κύπρου, που είναι το “Plan B” της Τουρκίας. Η ισλαμοποίηση έχει ήδη γίνει.»

Ο χάρτης αναρτήθηκε την ίδια μέρα μαζί με το βίντεο όπου αναδεικνύεται η συνεισφορά της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ στους πολιτικούς, στρατιωτικούς και επικοινωνιακούς τομείς. Ιδιαίτερα, τονίζεται η ισχύς της Τουρκίας ως της δεύτερης σε μέγεθος δύναμης της βορειοατλαντικής συμμαχίας.

«Το ΝΑΤΟ είναι μια οικογένεια κοινών αξιών. Είμαστε ενωμένοι με τους Συμμάχους μας για ειρήνη και σταθερότητα. Η Τουρκία είναι το ΝΑΤΟ. Είμαστε το ΝΑΤΟ» αναφέρεται χαρακτηριστικά στη λεζάντα του βίντεο που αναρτήθηκε, στο οποίο εμφανίζεται μία πιλότος της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας ως το σύγχρονο πρόσωπο των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων. 


 

ΠΗΓΗ: www.pentapostagma.gr (21/2)



Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *