ροή ειδήσεων

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Ποιοι θεωρούνται άτομα υψηλού κινδύνου



Διευκρινίσεις σχετικά με το ποια άτομα θεωρούνται υψηλού κινδύνου να μολυνθούν ή να έχουν ήδη μολυνθεί με τον νέο κοροναϊό έδωσε την Πέμπτη ο ειδικός λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόρδας.

Κατά τον κ. Σωτήρη Τσιόδρα άτομα υψηλού κινδύνου για να έχουν μολυνθεί από τον ιό θεωρούνται εκείνοι που έχουν συνυπάρξει με το επιβεβαιμένο κρούσμα για πάνω από 15 λεπτά σε απόσταση μικρότερη των δύο μέτρων. Τα άτομα αυτά είναι που μπαίνουν και σε προτεραιότητα σε ό,τι αφορά στους εργαστηριακούς ελεγχους.

Όσοι εντοπισθούν να έχουν έρθει σε στενή επαφή με κάποιο κρούσμα θα μπουν επίσης σε εθελοντική απομόνωση και παρακολουθηση της υγείας τους, ώστε να διακοπεί η αλυσίδα μετάδοσης του ιού.
Τρια κρούσματα στην Ελλάδα

Στη χώρα μας επιβεβαιώθηκαν σήμερα συνολικά τρία κρούσματα του νέου κοροναϊού, δύο στη Θεσσαλονίκη και ένα στην Αθήνα. Το πρώτο κρούσμα είχε επιβεβαιωθεί χθες, Τετάρτη.

Πρόκειται για μια 38χρονη γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη η οποία είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη βόρεια Ιταλία και το παιδί της, καθώς και μια γυναίκα από την Αθήνα, η οποία επίσης είχε ταξιδέψει επίσης στη γειτονική χώρα.




Όλοι οι νοσούντες νοσηλεύονται σε ειδικούς θαλάμους σε νοσοκομεία αναφοράς για τον κοροναϊό. Η κατάσταση της υγείας και των τριών ανθρώπων που έχουν προσβληθεί είναι καλή και παρακολουθούνται από τους ειδικούς.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ιχνηλατείται και το κρούσμα που νοσηλεύεται στην Αθήνα έτσι ώστε να εντοπιστούν όλοι οι άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή μαζί της κατά και μετά την επιστροφή της από την Ιταλία.

Όπως έγινε επίσης γνωστό το σχολείο του παιδιού της 38χρονης που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ θα μείνει κλειστό για προληπτικούς λόγους για τουλάχιστον 14 ημέρες.

Όπως διευκρινίστηκε, είναι πολύ σημαντικό να ελεγχθεί ο περίγυρος των κρουσμάτων αλλά και όλοι όσοι εκτιμούν ότι ήρθαν σε επαφή μαζί τους να βρίσκονται σε εγρήγορση ώστε εάν εμφανίσουν το παραμικρό ύποπτο κρούσμα να απευθυνθούν στον ΕΟΔΥΥ ή στον θεράποντα ιατρό τους.

Παρών στην ενημέρωση των ιατρικών συντακτών ήταν και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας που είπε ότι ματαιώνονται όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στη χώρα.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *