ροή ειδήσεων

Γιατί μυρίζει η βροχή;



Ορισμένοι μαγευόνται από τη μυρωδιά της βροχής, όλοι μας όμως έχουμε παρατηρήσει ότι οταν ξεσπάει μια καταιγίδα η ατμόσφαιρα έχει μια διαφορετική μυρωδιά.

Φως στο περίεργο φαινόμενο έρχεται να ριξει μια έρευνα επιστημόνων του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασσαχουσέτης (MIT) , που αποδίδει την μυρωδιά στην απελευθέρωση φυσαλίδων με αερολύματα, ή αιωρούμενα στερεά σωματίδια. Με όπλο την τεχνολογία κατάφεραν να αιχμαλωτίσουν εικόνες από τη στιγμή που η βροχή φθάνει στο έδαφος, και παρατήρησαν ότι οταν μια σταγόνα πέσει σε κάποια πορώδη επιφάνεια, όπως τα αργιλώδη ή τα αμμώδη εδάφη, παγιδεύει μικροσκοπικές φυσαλίδες στην επιφάνεια επαφής. Έπειτα οι φυσαλίδες ανεβαίνουν προς τα πάνω, σπάνε και απελευθερώνουν το περιεχόμενό τους.

Η μυρωδιά γίνεται πιο αισθητή, ανάλογα με την ταχύτητα που φτάνει η βροχή στο έδαφος.Μάλιστα έδωσαν και εξήγηση για τη μυρωδιά μιας επερχόμενης καταιγίδας, υποστηρίζοντας πως αυτή προέρχεται από το αέριο όζον, το οποίο παράγεται με την επίδραση των κεραυνών στο οξυγόνο της ατμόσφαιρας.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *