ροή ειδήσεων

Τι διεκδικούν οι δικαστικοί υπάλληλοι

ΝΕΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ



Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Λάρισας σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «αποφάσισε να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η Ο.Δ.Υ.Ε. σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της και συγκεκριμένα να συνεχίσει τις δίωρες διακοπές εργασιών από τις 24 Φεβρουαρίου έως και τις 28 Φεβρουαρίου από ώρα 09.00 π.μ έως 11.00 π.μ. χωρίς περαιτέρω παράταση του ωραρίου πέραν της ώρας 15.00, διεκδικώντας την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι Δικαστικοί Υπάλληλοι των Πολιτικών/Ποινικών Δικαστηρίων και Εισαγγελιών όλης της Ελλάδας.


Ιδιαίτερα διεκδικούμε: Διορισμούς δικαστικών υπαλλήλων όλων των κατηγοριών και κλάδων, αρχικά με την ολοκλήρωση των διαγωνισμών που έχουν ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια (από το 2017), αλλά και με νέες προκηρύξεις. Επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών, ως έμπρακτη αναγνώριση των ιδιαίτερα επικίνδυνων και ανθυγιεινών συνθηκών εργασίας μας, και επαναφορά του ΤΑΧΔΙΚ.

Προώθηση προς ψήφιση του σχεδίου του νέου Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων. Θεσμοθέτηση της γενικής και ειδικής επιμόρφωσης όλων των Δικαστικών Υπαλλήλων που θα γίνεται με τον διορισμό τους και σε όλη τη διάρκεια της θητείας τους. Προώθηση της ηχογράφησης και αποηχογράφησης σε όλα τα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια.

Αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων (άμεση αντικατάσταση ή επικάλυψη δαπέδων καλυμμένων με αμίαντο, στεγανότητα του Δικαστικού Μεγάρου, επισκευή των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, προώθηση της ενεργειακής αναβάθμισης του Δικαστικού Μεγάρου και επισκευή των τουαλετών).

Μηχανοργάνωση/μηχανογράφηση των υπηρεσιών (ηλεκτρονική δημοσίευση αποφάσεων, ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων, ένταξη στην Ψηφιακή Πύλη Solon.gov.gr, χορήγηση καινούριων ηλεκτρονικών υπολογιστών, εκτυπωτών, scanners κ.λπ.).

Κατά το δίωρο των κινητοποιήσεων κάθε ημέρας οι Δικαστικοί Υπάλληλοι θα απέχουν από όλες τις εργασίες τους (έδρες, εξυπηρέτηση κοινού και δικηγόρων). Καμιά κυβέρνηση δεν έχει ασχοληθεί μέχρι σήμερα με τα ουσιαστικά προβλήματα που επικρατούν στον χώρο της Δικαιοσύνης, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει γρήγορη απονομή της δικαιοσύνης και να ταλαιπωρούνται οι εμπλεκόμενοι στον χώρο αυτό και κυρίως οι πολίτες.

Συμπαραστεκόμαστε στους δοκιμαζόμενους συναδέλφους των ακριτικών νησιών (Λέσβου, Χίου, Σάμου, Λήμνου, Κω, Ρόδου), που βιώνουν ιδιαίτερες εργασιακές, σωματικές, ψυχολογικές και συναισθηματικές δυσκολίες διαχειριζόμενοι τον μεγάλο αριθμό μεταναστευτικών ροών» καταλήγει η ανακοίνωση, με τους δικαστικούς υπαλλήλους να καλούν σε συμπαράσταση τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, δικηγόρους και πολίτες διευκρινίζοντας ότι θα «ληφθεί εκ νέου απόφαση για τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων, κατόπιν επανεκτίμησης της κατάστασης, μετά από σύγκληση γενικής συνέλευσης».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *