ροή ειδήσεων

Κύκλωμα επίορκων αστυνομικών «ξέπλενε» Αλβανούς κακοποιούς με πλαστές ταυτότητες



Τι αναφέρει η δικογραφία που σχημάτισαν οι «Αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. και αποκαλύπτει το protothema.gr για το γιγαντιαίο κύκλωμα στο οποίο μετείχαν αστυνομικοί, ιδιώτες και αλλοδαποί - Εξέδιδαν δελτία ταυτότητας στους κακοποιούς εις βάρος των οποίων εκκρεμούσαν ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης
Ένα γιγαντιαίο κύκλωμα στο οποίο έκαναν κουμάντο επίορκοι αστυνομικοί και «εξάγνιζε» - όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη δικογραφία που αποκαλύπτει το protothema.gr - Αλβανούς κακοποιούς σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης για trafficing, ληστείες και ναρκωτικά, εκδίδοντας δελτία ταυτότητας και διαβατήρια εξάρθρωσαν οι «Αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. Οι αξιωματικοί της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων μετά από έρευνες που κράτησαν περισσότερο από ενάμισι χρόνο κατάφεραν να δέσουν την υπόθεση και να τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί τους αστυνομικούς που επέλεξαν από υπερασπιστές του νόμου να γίνουν παραβάτες και να τους οδηγήσουν στη δικαιοσύνη.

Στο κύκλωμα εμπλέκονται συνολικά 33 άτομα εκ των οποίων έξι αστυνομικοί, δεκαπέντε Έλληνες ιδιώτες και δώδεκα αλλοδαποί. Οι αστυνομικοί που υπηρετούσαν σε τμήματα της Αττικής έστησαν τη «φάμπρικα» ξεπλύματος» των Αλβανών κακοποιών από τον Δεκέμβριο του 2016 μέχρι και τον Μάρτιο του 2018 και δραστηριοποιούνταν στην έκδοση και υφαρπαγή ελληνικών δελτίων ταυτότητας και διαβατηρίων στους σκληρούς κακοποιούς. Από αυτές τις business τσέπωναν «χοντρά» μαύρα κέρδη ενώ παράλληλα έβαζαν τρικλοποδιά στους συναδέλφους τους που αναζητούσαν τους κακοποιούς βάσει ενταλμάτων σύλληψης που είχαν εκδοθεί σε βάρος τους από τις ξένες διωκτικές αρχές. Η ταρίφα για κάθε ελληνικό δελτίο ταυτότητας και διαβατήριο κυμαινόταν ανάλογα με το βαρύ ποινικό παρελθόν του κακοποιού ξεκινώντας από 5.000 – 40.000 ευρώ για κάθε περίπτωση. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι το συνολικό οικονομικό όφελος που αποκόμισαν ξεπερνούσε τις 120.000 ευρώ ενώ όπως λένε θα μπορούσε να αγγίζει και το 1.000.000 ευρώ.

Με στοιχεία Ελλήνων του εξωτερικού


Όταν πριν από περίπου ενάμισι χρόνο έφθασε στα γραφεία των Αδιάφθορων της ΕΛ.ΑΣ ένα απόρρητο πληροφοριακό δελτίο από τη Διεύθυνση Διαβατηρίων και Εγγράφων Ασφαλείας του αρχηγείου που έκανε λόγο για υφαρπαγές ελληνικών δελτίων αστυνομικής ταυτότητας και διαβατηρίων ζητώντας περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, οι έμπειροι αξιωματικοί του Εσωτερικών Υποθέσεων κατάλαβαν ότι θα έβγαζαν λαβράκι. Και έτσι άρχισαν να ψάχνουν σε βάθος την υπόθεση. Από την έρευνα προέκυψε ότι αλλοδαποί κυρίως Αλβανοί κακοποιοί, μετέβαιναν με συνοδεία μαρτύρων ταυτοπροσωπίας σε συγκεκριμένα τμήματα της Αττικής και δηλώνοντας τα στοιχεία Ελλήνων που διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό και δεν έχουν εκδώσει ποτέ ταυτότητες ή διαβατήρια, έβγαζαν ελληνικά δελτία ταυτότητας και διαβατήρια.
Από την έρευνα προέκυψε ότι το κύκλωμα είχε εκδώσει στο όνομα κατοίκων του εξωτερικού από την Αδελαΐδα, Σίδνεϊ, Μελβούρνη, Βερολίνο, Σικάγο και Νοβοροσίσκ, 38 δελτία ταυτότητας και 31 διαβατήρια τα οποία φυσικά ανακλήθηκαν ως υφαρπαχθέντα.

Σκληροί κακοποιοί


Από την έρευνα, προέκυψε ότι το «πλυντήριο» των επίορκων αστυνομικών κακοποιών είχε «ξεπλύνει» 12 περιπτώσεις αλλοδαπών εκ των οποίων οι οκτώ μετά από αντιπαραβολή των στοιχείων τους στα Εγκληματολογικά της ΕΛ.ΑΣ και οι υπόλοιποι τέσσερις μετά από ενημέρωση των ξένων αρχών είχαν συλληφθεί στην Γαλλία, Ισπανία, Βουλγαρία και Ολλανδία για συμμετοχή σε εγκληματικές οργανώσεις, διακίνηση ναρκωτικών, ληστείες και κλοπές ενώ άλλοι είχαν συλληφθεί από τις ελληνικές αρχές και είχαν παραδοθεί στις αρχές της Ιταλίας και Μολδαβίας καθώς εκκρεμούσαν σε βάρος τους ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψής για διακίνηση ναρκωτικών και traffiking.

Έτσι, με την έκδοση δελτίων ταυτότητας και διαβατηρίων βαφτίζονταν «Έλληνες» πολίτες «εξαγνίζονταν» και κυκλοφορούσαν ελεύθεροι έχοντας «καθαρό» παρελθόν και ποινικό μητρώο. Μάλιστα, ταξίδευαν ελεύθερα στο εξωτερικό, είχαν βγάλει ΑΦΜ και ΑΜΚΑ ενώ επτά από αυτούς είχαν προχωρήσει και στη δήλωση έναρξης επιχειρήσεων όπως ψητοπωλείο, καθαριστήριο, εμπόριο καλλυντικών, παροχή υπηρεσιών πληροφορικής.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *