ροή ειδήσεων

Βρετανία: Εκτινάχθηκε η οικονομία μετά το Brexit! -Στα ύψη η εμπιστοσύνη των πολιτών



Σε ιστορικό υψηλό διαμορφώνεται η εμπιστοσύνη των Βρετανών για τα οικονομικά τους τον Φεβρουάριο, σε μια τελευταία ένδειξη ανάκαμψης της εμπιστοσύνης μετά από την καθοριστική εκλογική νίκη του Μπόρις Τζόνσον στις εκλογές του Δεκεμβρίου και την έξοδο της χώρας από την ΕΕ στις 31 Ιανουαρίου, διαψεύδοντας όλους όσους προέβλεπαν «σεισμό, λιμό και καταποντισμό» για την Βρετανία αν έβγαινε από την ΕΕ.

Ο δείκτης οικονομικής κατάστασης των νοικοκυριών της Markit διαμορφώθηκε στις 47,6 μονάδες τον Φεβρουάριο από τις 44,6 μονάδες τον Ιανουάριο.

Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο στο οποίο έχει βρεθεί ο δείκτης εδώ και 11 χρόνια, όταν ξεκίνησε η συγκεκριμένη έρευνα.

«Το τελευταίο μας report σηματοδοτεί έναν αριθμό εξελίξεων που θα πρέπει να βοηθήσει να οικοδομηθεί αισιοδοξία αναφορικά με τις άμεσες οικονομικές προοπτικές του Ηνωμένου Βασιλείου» αναφέρει ο οικονομολόγος της Markit, Joe Hayes.

Η ΒοΕ τον προηγούμενο μήνα αποφάσισε να μη μειώσει τα επιτόκια διότι εντόπισε ενδείξεις ανάκαμψης της οικονομίας, μετά από μια επιβράδυνση στα τέλη του 2019.

Επίσης, η έρευνα της Markit έδειξε ότι τα νοικοκυριά ανέμεναν περαιτέρω επιβράδυνση του πληθωρισμού και ανάκαμψη στις τιμές κατοικιών, ενώ υποχώρησαν οι ανησυχίες για την ασφάλεια των θέσεων εργασίας.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *