ροή ειδήσεων

Γιόχανσον: Η Αθήνα είπε «όχι» στη μεταφορά προσφύγων από τα νησιά...


Ένας έντονος διάλογος βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες μεταξύ Κομισιόν και ελληνικής κυβέρνησης ώστε να βρεθούν λύσεις για τους πρόσφυγες και μετανάστες που παραμένουν εγκλωβισμένοι σε υπερφορτωμένα κέντρα κράτησης εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Επίτροπος Εσωτερικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πλαίσιο τηλεφωνικής συνέντευξης με το πρακτορείο ανέφερε ότι η Αθήνα έχει αντιταχθεί στην μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στην ενδοχώρα.

Η Ίλβα Γιόχανσεν τονίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση χρησιμοποίησε ως επιχείρημα την απουσία κρουσμάτων κορονοϊού στα κέντρα κράτησης, τη στιγμή που αυτά αυξάνονται στην ενδοχώρα.

«Εργαζόμαστε μαζί με την ελληνική κυβέρνηση και τις ελληνικές αρχές για να συμφωνήσουμε σε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης ώστε να μειώσουμε τον κίνδυνο να εξαπλωθεί ο ιός στα κέντρα κράτησης στα νησιά» ανέφερε η Γιόχανσον για να προσθέσει «Μία λύση θα ήταν η μετεγκατάσταση των πιο ευάλωτων».

Εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε σήμερα στο ΒΒC ότι υπάρχει ένας συνεχής διάλογος με την κυβέρνηση της χώρας μας για τη μεταφορά των πιο ευάλωτων.

Σημειώνεται ότι χθες το Ευρωκοινοβούλιο έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου χτυπάει αναφορικά με τους πρόσφυγες και μετανάστες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στα νησιά του Αιγαίου.

Το Κοινοβούλιο ζήτησε την εκκένωση των υπερπλήρων στρατοπέδων σε Λέσβο, Σάμο, Χίο, Λέρο και Κω από τους 42.000 ανθρώπους, όπως επίσης και αποτρεπτικά μέτρα για να μην χτυπηθούν οι πληθυσμοί από την πανδημία.

https://nonews-news.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *