ροή ειδήσεων

Στην Τουρκία ήδη θεραπεύουν τους πάσχοντες από κορωνοϊό με το Favipiravir!



Όπως αναφέρει ο τουρκικός Τύπος, η Τουρκία όχι μόνο έχει παραγγείλει το φάρμακο Favipiravir, το οποίο καταπολέμησε τον κορωνοϊό σε Κίνα και Ιαπωνία, αλλά σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Υγείας έχει αρχίσει ήδη και χορηγείται σε ασθενείς.

Το Favipiravir είναι ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται σε ασθενείς μόνο στην Κίνα και την Ιαπωνία και δεν επιτρέπεται να εξαχθεί ακόμη στο εξωτερικό, αλλά η Τουρκία κατάφερε να το προμηθευτεί.


Το όνομα του φαρμάκου επιβεβαίωσε στην τουρκική εφημερίδα το μέλος της επιστημονικής επιτροπής που έχει συσταθεί για τον έλεγχο και την εξέλιξη της επιδημίας του κορωνοϊού στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τον Guardian, το συγκεκριμένο φάρμακο δόθηκε σε 350 ασθενείς σε Κίνα και Ιαπωνία και παρατηρήθηκε ότι «λειτούργησε» μιας και οι ασθενείς μετά από 4 μέρες εμφανίστηκαν αρνητικοί στον ιό, σε αντίθεση με αυτούς που δεν τους χορηγήθηκε που εμφανίστηκαν αρνητικοί στον κορωνοϊό μετά από 11 μέρες.

Ωστόσο, ο άνθρωπος που δημιούργησε το συγκεκριμένο φάρμακο το 2014 δεν σχολίασε τίποτα από όλα όσα έκαναν το γύρο του διαδικτύου.

Πάντως, Ιάπωνες επιστήμονες, σύμφωνα με τον Guardian, υποστήριξαν ότι το φάρμακο λειτούργησε μόνο στις περιπτώσεις που δεν είχαν σοβαρά συμπτώματα. Σύμφωνα με πηγή από το υπουργείο Υγείας που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα, δόθηκε σε περίπου 70 με 80 ασθενείς που ήταν πιο σοβαρά και δεν κατάφερε να βοηθήσει την κλινική τους εικόνα.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *