ροή ειδήσεων

Η πανδημία του κορωνοϊού θα κοστίσει πάνω από 100 δισεκατομμύρια στις αυτοκινητοβιομηχανίες



Η αυτοκινητοβιομηχανία, όπως και πολλοί άλλοι βιομηχανικοί κλάδοι, έχει σοβαρότατο πρόβλημα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς στα περισσότερα από τα εργοστάσια η παραγωγή έχει σταματήσει και οι πωλήσεις κινούνται σε πολύ χαμηλά, για να μην πούμε μηδενικά, επίπεδα.


Το ερώτημα που προκύπτει είναι πόσο μεγάλη θα είναι η οικονομική ζημιά για τον κλάδο, οι οποίος για πολλές χώρες είναι από τους βασικούς πυλώνες της οικονομίας τους.

Με βάση λοιπόν μια μελέτη της AutoAnalysis, βρετανικής εταιρείας ερευνών που συνεργάζεται και με την SMMT, την ένωση κατασκευαστών της Βρετανίας, το κλείσιμο των εργοστασίων των αυτοκινητοβιομηχανιών σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική μέχρι τα τέλη του Απριλίου θα ανεβάσει τη συνολική ζημιά του κλάδου πάνω από τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σε εβδομαδιαία βάση αυτό σημαίνει ότι οι κατασκευαστές της Ευρώπης χάνουν 8 δισ. ευρώ και αυτοί της Βόρειας Αμερικής 6,9 δισ. ευρώ (7,5 δισ. δολάρια) για κάθε 7ήμερο διακοπής της παραγωγής

Από πλευράς πωλήσεων η έρευνα αναφέρει πως στην Ευρώπη θα πουληθούν συνολικά 2,6 εκατομμύρια αυτοκίνητα λιγότερα, η αξία των οποίων ανέρχεται σε 66 δισ. ευρώ. Στη Βόρειο Αμερική οι πωλήσεις θα μειωθούν κατά 2 εκατομμύρια μονάδες αξίας 48 δισεκατομμυρίων ευρώ (52 δισ. δολαρίων).

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *