ροή ειδήσεων

Κουπόνι ισχύος 18 μηνών, αντί επιστροφής προκαταβολών, εξήγγειλε ο Χ. Θεοχάρης



Κουπόνι ισχύος 18 μηνών, αντί επιστροφής προκαταβολών, εξήγγειλε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN, ανακοινώνοντας ότι η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα ψηφισθεί στις αμέσως επόμενες ημέρες και πάντως πριν από το Πάσχα.

«Το ζήτημα των προκαταβολών είναι τεράστιο ζήτημα», είπε ο υπουργός χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Θα έρθει άμεσα διάταξη σε όλους τους φορείς του τουρισμού, στις τουριστικές επιχειρήσεις, να δίνουν τη δυνατότητα με το voucher να μην χρειάζεται να επιστρέφουν τις προκαταβολές. Θα υπάρξει προσπάθεια για μια πανευρωπαϊκή γραμμή. Θα δίνεται μία πίστωση χρόνου για 18 μήνες για να χρησιμοποιηθεί η κράτηση με το κουπόνι αυτό. Η διάταξη αυτή θα περάσει στο επόμενο νομοσχέδιο, που θα έρθει τις επόμενες ημέρες».





Πρακτικά αυτό σημαίνει πως ένας καταναλωτής που έχει κλείσει διακοπές, π.χ. για το Πάσχα, αντί επιστροφής χρημάτων θα λάβει ισόποσο voucher, το οποίο μπορεί να αξιοποιήσει αργότερα σε άλλο ταξίδι, ακόμα και με άλλο προορισμό μέσω του ίδιου ταξιδιωτικού γραφείου ή της τουριστικής επιχείρησης.

Σχολιάζοντας την τουριστική χρονιά τόνισε ότι «…Γενικά θα έχουμε πολύ δύσκολη χρονιά. Είναι προφανές. Μπορεί εμείς να «ανοίξουμε», αλλά οι άλλες χώρες θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν την κατάσταση μέχρι τότε»;

Για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb, ο κ. Θεοχάρης είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι επιτρέπεται η λειτουργία τους, γιατί δεν σημειώνεται συνωστισμός, άνω των 10 ατόμων.adv

Ο υπουργός είπε ότι ο Τουρισμός στη χώρα μας είναι κάτι παραπάνω από ζωτικής σημασίας για να κινηθεί η αγορά και να πέσει ζεστό χρήμα, ενώ αναφέρθηκε στο τι θα γίνει την επόμενη μέρα μετά το πέρας της πανδημίας του κορονοϊού, περιγράφοντας παράλληλα την γενική εικόνα που επικρατεί σήμερα στον τομέα του τουρισμού στην Ελλάδα την εποχή του covid-19.

Για τα αεροδρόμια ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρξει κάποιο γρήγορο τεστ, το οποίο θα γίνεται στα αεροδρόμια αναχώρησης, πριν ο πελάτης επιβιβαστεί στο αεροπλάνο.

money-tourism.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *