ροή ειδήσεων

ΣτΕ: Αποζημίωση 60.000 ευρώ σε στρατιώτη που έχασε την ακοή του σε άσκηση



Το Συμβούλιο της Επικρατείας επικύρωσε απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, που αναγνώρισε ποσό 60.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση σε στρατιώτη


Το ποσό των 60.000 ευρώ ως αποζημίωση για την βλάβη που υπέστη, θα λάβει σύμφωνα με το ΣτΕ ένας στρατιώτης που έχασε την ακοή του, υπηρετώντας στην Κύπρο (ΕΛΔΥΚ) έπειτα από την συνεχή ρίψει όλμων που πραγματοποίησε κατά την διάρκεια της άσκησης «Νικηφόρος».


Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας επικύρωσε την αντίστοιχη εφετειακή απόφαση, που αναγνώριζε στον στρατιώτη το ποσό αυτό ως αποζημίωση, καθώς κατά την άσκηση, πραγματοποίησε 80 ακατάπαυστες βολές ανά πέντε δευτερόλεπτα λόγω προβλήματος που προέκυψε, ενώ την ίδια στιγμή στο σημείο ήταν τρία άτομα, αντί τεσσάρων που απαιτεί ο κανονισμός.

Με το τέλος της άσκησης, ο στρατιώτης ένιωσε ζαλάδες, οξείς πόνους και στα δυο αυτιά, η ακοή του ήταν μειωμένη και δεν μπορούσε να διακρίνει ήχους. Τελικά, έπειτα από ημέρες διαπιστώθηκε στο 401 ΓΣΝ Αθηνών,«τραύμα στα δύο ώτα», αποδιδόμενη «στις υψηλές συχνότητες και εμβοές των ώτων».

Ο στρατιώτης προσέφυγε στην Δικαιοσύνη, ζητώντας την καταβολή από το Δημόσιο ποσού ύψους 88.000 ευρώ. Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών έκρινε ότι το Δημόσιο οφείλει να του καταβάλει το ποσό των 60.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση για αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστη από παραλήψεις στρατιωτικού, αφού «τόσο η βαρηκοΐα όσο και η εμβοές δεν είναι αναστρέψιμες», ανεξάρτητα εάν το ποσοστό αναπηρίας του δεν ξεπερνά το 5%.

Το Δημόσιο άσκησε αναίρεση στον ΣτΕ κατά της εφετειακής απόφασης, αλλά οι σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν το αίτημα και όλους τους ισχυρισμούς του και επικύρωσε την εφετειακή απόφαση.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *