ροή ειδήσεων

Κορονοϊός Ιταλία: Δεν έχει τέλος το δράμα! 766 νεκροί σε ένα 24ωρο - 4.585 νέα κρούσματα



Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία είναι 119.827. Οι νεκροί έφτασαν τους 14.681 Παράλληλα, 19.758 άνθρωποι έχουν ιαθεί.


Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 115.242 και είχαν χάσει την ζωή τους 13.915 άνθρωποι ενώ 18.278 είχαν θεραπευθεί.


Το τελευταίο εικοσιτετράωρο , δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 766 ασθενείς και καταγράφηκαν 4.585 νέα κρούσματα. 1.480 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

4.068 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 28.741 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 52.579 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 47.520 και οι νεκροί 8.311 . Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 15.932 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 1. 902. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 10.464, με 572 νεκρούς.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού σημειώνει μικρό περιορισμό . Ο αριθμός των νεκρών βρίσκεται σχεδόν στα ίδια επίπεδα με το περασμένο εικοσιτετράωρο, τα οποία δεν επιτρέπουν, έως τώρα, καμία χαλάρωση των μέτρων. Οι ιταλικές αρχές κατέστησαν σαφές, σήμερα, ότι είναι πολύ πιθανό, τα περιοριστικά αυτά μέτρα να ισχύσουν μέχρι και τις αρχές Μαΐου, και ότι όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία εξάπλωσης, ή υποχώρησης της επιδημίας.

Στους 73 οι νεκροί γιατροί

Είναι 73 οι γιατροί που έχασαν την ζωή τους στην Ιταλία από την επιδημία του κορονοϊού. Σήμερα, έχασαν την μάχη για τη ζωή ένας καρδιολόγος και ένας παθολόγος.

Ο επικεφαλής του Ιταλικού Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας Σίλβιο Μπρουζαφέρο τόνισε επίσης ότι «ο ιός έχει διαδοθεί σε όλες τις περιοχές της χώρας και για τον λόγο αυτό οι προφυλάξεις πρέπει να παραμείνουν σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο». «Μέχρι τώρα, πάντως, δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο κορονοϊός κυκλοφορεί στην ατμόσφαιρα», πρόσθεσε.

Ο αντιπρόεδρος της περιφέρειας της Λομβαρδίας Φαμπρίτσιο Σάλα δήλωσε πριν από λίγο ότι «τα νέα μέτρα της κυβέρνησης της Ρώμης αύξησαν, έστω και κατά 1%, την κυκλοφορία των πολιτών στην Λομβαρδία και αυτό είναι κάτι που αποτελεί πρόβλημα». Αναφέρεται στην απόφαση της κυβέρνησης να επιτραπεί στους γονείς να παίρνουν μαζί τους τα παιδιά, όταν ψωνίζουν στο σούπερ μάρκετ.


Ο Σάλα, τέλος, ζήτησε από τον Ιταλό πρωθυπουργό να δώσει άμεσα την αναγκαία έγκριση για την χρήση των νέων προστατευτικών μασκών που η περιφέρεια της Λομβαρδίας κατάφερε να σχεδιάσει και να παράξει, σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο του Μιλάνου.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *