ροή ειδήσεων

Ρόδος: Ευθύνη του κράτους οι προσλήψεις και η προμήθεια των απαραίτητων υλικών (ΦΩΤΟ)



Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας και ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ για πανελλαδική δράση για τα ζητήματα της Υγείας, ο Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου προχώρησε σε κινητοποίηση σήμερα το πρωί μπροστά στην πύλη του νοσοκομείου.

Με το πανό τους έδωσαν το στίγμα για τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν και στη Ρόδο, αναδεικνύοντας τη γύμνια που υπάρχει για την αντιμετώπιση της πανδημίας στα νησιά.

Στις δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του ΓΝΡ, Χάρης Μπαρός, ανέφερε ότι «οι ελλείψεις δεν είναι τωρινό φαινόμενο, ούτε προέκυψαν από την έκτακτη κατάσταση της πανδημίας, είναι διαχρονικές, όπως και τα αιτήματα του Συλλόγου για μαζικές προσλήψεις». Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους κατοίκους του νησιού για την προσφορά τους σε υλικά, τονίζοντας όμως ότι δεν μπορεί να στηρίζεται το σύστημα Υγείας και η αντιμετώπισης μιας τέτοιας κρίσης στον εθελοντισμό. «Είναι ευθύνη του κράτους να προσλάβει εδώ και τώρα το απαραίτητο προσωπικό και να φροντίσει για την προμήθεια των απαραίτητων υλικών».

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν επίσης αντιπρόσωποι από εργατικά σωματεία και μαζικούς φορείς της περιοχής, δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στο προσωπικό αλλά και προς όλους τους φορείς και τα σωματεία που στήριξαν τον αγώνα των υγειονομικών, αναφέρει:

«Ο αγώνας δε σταματάει εδώ. Όλοι οι εργαζόμενοι, όλος ο λαός, πρέπει να δώσουμε συνέχεια. Καλούμε όλα τα εργατικά σωματεία του νησιού να αναλάβουν και αυτά δράση για να ενισχύσουν τα αιτήματα μας.

Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα, είναι δικαίωμα που πρέπει να απολαμβάνει κάθε άνθρωπος στο νησί μας».



Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *