ροή ειδήσεων

Κορωνοϊός: Μετά από Τήλο - Λειψούς και το Αγαθονήσι ζητά να τεθεί σε καραντίνα



Το δημοτικό συμβούλιο Αγαθονησίου εισηγείται στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να απαγορευτεί η ακτοπλοϊκή μετάβαση στο νησί υπό το φόβο της εξάπλωσης του κορωνοϊού
Μετά την Τήλο και τους Λειψούς, και το Αγαθονήσι ζητά να μπει σε καραντίνα για να αποφευχθεί η διασπορά του κορωνοϊού στο βορειότερο νησί της Δωδεκανήσου. Με ομόφωνη απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο Αγαθονησίου εισηγείται στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να απαγορευτεί η ακτοπλοϊκή μετάβαση στο νησί υπό το φόβο της εξάπλωσης της νόσου.

Επιπλέον, ο δήμος Αγαθονησίου ζητά την εφαρμογή του μέτρου της καραντίνας σε όλους τους μόνιμους κατοίκους του νησιού μετά την επιστροφή τους από άλλο νησί ή περιοχή, στην οποία έχουν μεταβεί μόνο για λόγους υγείας. Στην περίπτωση δε που δεν τηρείται το μέτρο αυτό θα πρέπει να επιβάλλονται όλες οι προβλεπόμενες κυρώσεις.


Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Αγαθονησίου Γιώργος Κόττορος, «το νησί μας, όπως και στα άλλα μικρά νησιά, η ανησυχία είναι δικαιολογημένα μεγαλύτερη, αφού η υγειονομική κάλυψη σε αυτά είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Στην καλύτερη περίπτωση τα περισσότερα διαθέτουν έναν ανειδίκευτο γιατρό ο οποίος δίνει αγώνα να ανταποκριθεί στα καθημερινά περιστατικά αφού και τα μέσα που διαθέτει είναι ελάχιστα».

Ο κ. Κόττορος επισημαίνει την υφιστάμενη ανεπαρκή υγειονομική υποδομή των μικρών νησιών τονίζοντας ότι «παρόλο που η κυβέρνηση αντέδρασε έγκαιρα προκειμένου να ανακόψει την εξάπλωση του φονικού ιού, τα μέτρα που λήφθηκαν δεν διασφαλίζουν την ασφάλεια των κατοίκων των νησιών και ιδιαίτερα των μικρών με δεδομένα της προβληματικής υγειονομικής κατάστασης τους, τη δυσκολία διακομιδής ασθενούς σε νοσοκομείο αναφοράς σε περίπτωση κρούσματος και βέβαια του γεγονότος ότι πάνω από το 70% του πληθυσμού του ανήκει στις ευπαθείς ομάδες – υπερήλικες».


Ο ίδιος διαπιστώνει ότι «οι μόνιμοι κάτοικοι που μετακινούνται σε άλλα νησιά, μέσα στα προβλεπόμενα περιθώρια που τους δίνουν τα απαγορευτικά μέτρα, δεν προβλέπεται πουθενά, δυστυχώς, η υποχρεωτική απομόνωση τους για 14 ημέρες. Κάθε είδους μετακίνηση προς το νησί μας θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τη δημόσια υγεία και αν αυτό εξακολουθεί να συμβαίνει θα είναι εγκληματικό σε βάρος της ζωής όλων μας».

Σχόλια

  1. η τηλος δεν ηταν που ελεγε η δημαρχος στους λαθρομεταναστες ελατε τωρα τι αλλαξε και δεν θελει ουτε ελληνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος1/4/20 22:17

      Σωστός έχουμε περίπου 100 στην Ρόδο στείλτε τους στην Τήλο .

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *